Élvonalbeli hajsza

2023.03.04. 09:30

Fejér csapatai a kieső helyeken akarják tartani ellenfeleiket

A MOL Fehérvár FC együttese számára lehet inkább sorsfordító az OTP Bank Liga 22. fordulója, hiszen a sereghajtó Vasas egy eseteleges győzelemmel megelőzi a Vidit. A Puskás Akadémia FC számára kötelező lesz a győzelem Kispesten.

Ferencz Balázs

Hourinak (b) és Fiolának (j) most figyelniük kell Holenderékre

Forrás: NS archív

Fotó: Árvai Károly

Az 1990-es évek derekán rendszerint a kiesés ellen harcolt a Vidi. Az akkori, 16, illetve 18 csapatos bajnoki rendszerben sikerrel megvívott osztályozók után a öt-hatezres fehérvári tábor ünnepelte a piros-kékeket. Más világ volt. Rendkívül nehéz anyagi körülmények, több hónapot késő, nem kimagasló fizetések mellett vívták meg a Vidi-játékosok harcaikat, küzdve a klub, a város becsületéért. Közel harminc évvel később újra sötét felhők gyülekeznek a Sóstó felett, de a MOL Fehérvár FC mostani lehetőségei tudatában egészen biztosan nem lesz örömittas ünneplés akkor, ha az élvonalban marad a Vidi.
Mindössze két pontra van Huszti Szabolcs alakulata a kieső helyen tanyázó Honvédtól és a sereghajtó Vasastól. Attól a Vasastól, melyet bármi áron, de le kell győzni a szombaton 20.15-kor kezdődő összecsapáson. 
– Minden hét egy új lehetőség, hogy változtassunk a helyzetünkön. A Vasas ellen javíthatunk, természetesen meg akarjuk nyerni a meccset – fogadkozott Nego Loic a klub honlapján. – Tény, hogy év eleje óta nem nyertünk hazai pályán, de nem is kaptunk ki. Arra kell építenünk, hogy hazai pályán erősebbek vagyunk, mint idegenben. A Vidi-család előtt muszáj lesz elindulnunk a változás felé. Az edzéseink nagyon jók. Keményen dolgozunk, az eltervezett dolgokat hajtjuk végre. Az edzői stáb is elégedett a munkánkkal, a mérkőzésen azonban ez nem jön ki, mintha két külön csapat lenne. Abban biztos vagyok, hogy az első győzelem elindítaná a csapatot felfelé.
Az esztendő első Vidi-győzelme igencsak időszerű. Ha most sem jön, a változás garantált. Csak épp nem olyan lesz, mint amire Nego gondolt. Drasztikusabb. 
– Tudjuk, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk, ilyenkor mondhat az ember bármit, de tettekkel kell bizonyítanunk. A héten ugyanúgy készültünk az ellenfélre, ahogy a korábbiakban is, de a közhelyeket, mint hogy mennyire fontos meccs áll előttünk, nem szeretném ismételgetni. Mindenki tisztában van a mérkőzés súlyával, de ennek a pályán, tettekben kell megmutatkoznia - nyilatkozta a Vasas elleni bajnoki előtt Huszti Szabolcs, a MOL Fehérvár FC edzője.

A tabella ötödik helyén álló Puskás Akadémia FC a kötelező győzelem reményében vendégeskedik a Budapest Honvédnál vasárnap 15 órakor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában