Edzőtáborban a fehérvári bunyósok

2023.03.20. 15:02

Címeres öklök csapásai (Frissítve)

A Fehérvár Küzdősport SE négy ökölvívója is meghívott kapott a korosztályos válogatottakba, így a hetet edzőtáborban töltik.

Ferencz Balázs

Sárosdi Patrik (balra) és Tóth Adrián is címeres trikót ölt a hétvégén

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Serdülőként Turós Levente, míg a junior korosztályban Frank Dominik kapott meghívót a válogatott összetartására. A legidősebb utánpótlás korcsoportban, az ifiknél Tóth Adrián és Sárosdi Patrik is edzőtáborba vonulnak. 

Turós Levente is korosztálya egyik legjobb bunyósa
Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A serdülő bajnok Turós Levente már a hét elejétől Egerben készül a válogatott táborban, majd hétvégén szorítóba lép az ír-lengyel-magyar csapattalálkozón.

Frank Dominik a tatai edzőtáborban
Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Frank Dominik, Tóth Adrián, és Sárosdi Patrik csütörtökön csatlakoznak saját korcsoportjuk nemzeti csapatához, mellyel Kókán, egy nemzetközi megmérettetésen húzhatnak kesztyűt.

Ami azt illeti, a válogatott meghívók csak megkoronázása a fehérvári bunyósok elmúlt hónapban mutatott produkciójának. Márciusban sikert sikerre halmoztak Turós Arnold, Lénárt Péter, Csöndes Henrik és Major Milán tanítványai. 
Ahogy arról már beszámoltunk, Nagy Evelin, a Fehérvár KSE 19 esztendős bunyósa nyerte lapunk és a feol.hu Év női sportolója szavazást. A ringben is brillíroztak a fehérváriak, az Énekes István Emlékversenyen  négy ökölvívót indított a klub. 57 kg-ban Hippeller Panna, 75 kg-ban Németh Zsolt, 80 kg-ban Sárosdi Patrik és Tóth Adrián bokszolt.
Az ifi korcsoport (17-18 év) számára ez az év legfontosabb versenye volt, hiszen ez a viadal volt a válogató a korosztály számára. 
– Technikailag és fizikailag eddig is élen jártak versenyzőink, de ezen a versenyen mentálisan is utolérték önmagukat. Adrián teljesítménye stabil, eddig is jó volt és most is az. Elsőszámú válogatottként várható volt, hogy nyeri a versenyt – értékelt a Fehérvár KSE vezetőedzője, Turós Arnold. – A legnagyobb meglepetés Hippeller Panna volt. A legnépesebb súlycsoport bajnoka lett. Szó szerint berobbant a magyar boksz élvonalába. Csak a döntőben küzdötte végig a három menetet, első két ellenfelét kiütötte. Teljesítménye láttán sokan odajöttek hogy „úristen ki ez a lány”, a szakvezetés pedig a legjobb női versenyző különdíját is neki ítélte – mesélte büszkén a tréner. – Sárosdi Patrik is legyőzte önmagát, óriási lépést ugrott ezen a versenyen. Első nap nehezen kezdett, de az elődöntőben már felszabadultan bokszolt és legyőzte Tóth Adriánt követő, második számú válogatottat. Döntőben csapattársa, Tóth Adrián várt rá és egy technikailag nagyon szép mérkőzés után nyert ezüstérmet. Németh Zsolt szokásához híven első nap a címvédővel került össze, viszont a legjobban ő szorongatta meg az ellenfelek közül – mondta Turós.
Úgy tűnik, van létjogosultsága, és kiválóan működik az az utánpótlásnevelő program, melyet 2018-ban indítottak be a Deák Ferenc utcai műhelyben.  Minden kiemelt országos versenyen indulnak a klub versenyzői és az érmek, előkelő helyezések mellé egyre több viadal-diadalt is szereznek az ifjú bunyósok. 
Nem csupán az amatőr szakágban bontogatják szárnyaikat az FKSE sportolói. Az V. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálán a profik felvezetéseként több MÁV Előrés bunyós társaságában a még serdülő Turós Levente is szorítóba léphetett egy bemutató mérkőzésen. Mint ahogy édesapja és edzője elárulta, nagy élmény volt számára profi gálán bokszolni, profi bandázsban, Törteli Balázstól kapott profi kesztyűben.
Mint ahogy nagy élmény lehetett a klub korábbi magyar bajnok neveltje, az immár profik között ügyeskedő Balogh Bálint számára a pofonosztás. Második profi meccsén kiütéses győzelmet aratott szerb ellenfelével szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában