A zöld-fehérek után a lilák

2023.03.18. 13:00

Az Újpest látogat a Pancho Arénába

A Ferencváros elleni történelmi győzelem után a bennmaradásért harcoló Újpesttel találkozik a bajnokságban a Puskás Akadémia.

Németh Krisztián

Fotó: Szabó Miklós / MW

Nagy katarzist élhetett át a Hornyák Zsolt vezette Puskás, miután története során először legyőzte idegenben a címvédő zöld-fehéreket. A bajnokság utolsó egyharmadára kiváló útravalót intézett magának a csapat, hiszen ezzel a pozitív töltettel a dobogó második vagy harmadik fokát vissza lehet foglalni a Debrecentől, vagy a Kecskeméttől. Akár már a hétvégi fordulóban, ugyanis a KTE, és a Loki egymással meccsel az OTP Bank Ligában. Mire eljututnk a vasárnap délután fél négykor kezdődő PAFC – Újpest meccshez már tudni fogjuk, hogy egy győzelemmel előzhetőek-e rögtön Dzsudzsákék.

Visszatérve a katarzis-élményhez, a lila-fehérek ellen is valami hasonlót élhettek át a kék-sárgák, hiszen alig több mint egy hónappal ezelőtt tizenegyesekkel a MOL Magyar Kupából ejtették ki a kiesést jelentő vonal (azaz a Vidi) felett mindösszesen három ponttal álló fővárosiakat.

A két együttes 25. egymás elleni mérkőzése előtt Luciano Slagveer, a Puskás játékosa szerint jobb játékosok alkotják a felcsútiak keretét, és a papírforma is az ő sikerüket ígéri, ám ez kevés, hiszen egy remek formában lévő együttest fogadnak a Pancho Arénában.

- A Fradi elleni siker nagyon szép emlék, egy olyan siker, amire már nagy szükségünk volt - hangsúlyozta a 29 éves támadó. - Remélem, hogy ez kellő önbizalmat ad a csapatnak, és a következő mérkőzést is meg tudjuk nyerni. Az a minimum, hogy az Újpest ellen kiadjunk magunkból mindent a pályán. A januári igazolások komoly erősítést jelentenek, Karlo Bartolec, és Jonathan Levi, a pályán is azonnal megtalálták a helyüket. Támadásban Levi extra megoldásra képes, amire ngy szükségünk volt már - zárta mondandóját Slagveer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában