Vastaps a VOK-ban

2023.03.14. 22:07

A MÁV Előre-Foxconn simán vette az első akadályt

A férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjében, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának első mérkőzésén a MÁV Előre SC-Foxconn a Magyar Kupában bronzérmes Kecskeméti RC csapatát 69 perc alatt legyőzte.

Káldor András

A fehérvári Redjo Koci (a labdával) 16 pontot gyűjtött a találkozón

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC-Foxconn – Kecskeméti RC 3:0 (21,19, 20)

Székesfehérvár, 210 néző

Vezette: Kiss Zoltán, Halász Enikő

MÁV Előre SC-Foxconn: Ambrus 6, Eke 3, Szabó V. 5, Pesti 17, Koci 16, Doda 3. Csere: Takács M. (liberó) Vezetőedző: Dávid Zoltán

Kecskeméti RC: Boldizsár 8, Baserio 4, Fundora 10, Keen 2, Farkas P. 4, Varga P. 9. Csere: Kiss B., Török S. 1, Bogdán 1, Szabó M., Gebhardt. Vezetőedző: Nagy József  

Az alapszakaszban mindkét alkalommal a kecskemétiek nyertek, de a fehérvári és a kecskeméti találkozón is csupán az ötödik szettben dőlt el a csata. A középszakaszban, a MÁV Előre a felsőházban volt érdekelt, ahol három-három sikerrel és vereséggel harmadik helyen zárt. A KRC az alsóházban, ugyanilyen mérleggel lett második.

A mérkőzés pikantériáját adta, hogy a Loki kecskeméti nevelésű erőssége, Pesti Marcell számára különleges élmény volt korábbi csapata ellen küzdeni. Igaz volt ez a kispadok mellett is, hiszen Nagy József éppen elődjével, Dávid Zoltánnal vívott nagy taktikai csatát.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kissé idegesnek tűntek a felek a kezdés után, mindkét oldalon kihasználták egymás hibáit, ezt követően kiegyenlített lett az összecsapás. A MÁV Előre SC próbált előbb túllendülni a nehézségeken, és 6:3-as előnyt kovácsolt. Innentől láthatóan elkapta a fonalat a kék-fehér legénység, négy-ötpontos vezetésük állandóvá vált. Majd 15-14-nél ért lőtávolon belülre a KRC, nem véletlenül egyből időt is kért Dávid Zoltán vezetőedző. Jót tettek az intelmek, mert ezután újra a a hazaiak irányítottak, és visszaállt a négypontos differrencia. A szett hajrájához érve feljött ugyan megint két pontra az alföldi alakulat, de megakadályozni nem tudta a részsikert.

Az első szünetben a helyi műsorközlő a fehérvári röplabda kiemelkedő alakját, sportvezetőt, edzőt, korábbi játékost, a születésnapját ünneplő Nagy Róbertet köszöntötte, aki szokásához híven sűrű dobpergés közepette a lelátóról buzdította az utódokat.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szorosabban indult a második játszma, egy-egy ponttal vezetett a MÁV, melyet rendre kiegyenlítettek a vendégek. Ez a tendencia 11:8-nál tört meg először – rövid időre. Aztán fokozatosan próbálta leszakítani riválisát a fehérvári gárda, 15:11-nél úgy tűnt ennek nem lehet akadálya, de a Hírős-város csapatát ennél keményebb fából faragták, és nem adták könnyen a bőrüket. 20:15-ös állásnál már azért látszott az alagút vége, majd Ambrus Bence elemi erejű ütése vetett véget a szettnek.

A harmadik etapban jobban elkapta a fonalat a KRC, és rövid időn belül tetemes előnyre tett szert, 0:4 után Pesti labdája ért célba, ekkor jegyezték az első pontot a Loki neve mellé. Ez lendületet adott, és zsinórban szereztek még mellé hármat. 7:6-nál már a kékek vezettek, magabiztosabbá vált a játékuk, ültek az ütéseik, és jól működött a sáncjátékuk is. A folytatásban jobbára az ő akaratuk érvényesült, és ahogy csordogált a végjáték felé a találkozó egyre jobban látszott, hogy a párharc első állomása fehérvári sikerrel zárulhat. Így is történt, bár a kecskemétiek próbáltak feljönni, megközelítették három pontra őket (23:20), de ennél többet nem engedett a házigazda.

Szombaton 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokban jön majd a sorozat folytatása, míg a harmadik felvonásra jövő héten szerdán 19 órás kezdéssel kerül sor ismét Székesfehérváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában