Szoros küzdelem

2023.03.12. 19:52

A hosszabbításban kapott ki a Volán Salzburgban

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az ICEHL negyedöntős párharcának harmadik mérkőzésén a Red Bull Salzburg otthonában lépett jégre.

Beke Zsombor

Forrás: Red Bull Salzburg

Nem lehetett azt állítani, hogy könnyű helyzetben volt a Volán, hiszen a szezon legfontosabb szakaszára fogyatkozott meg a keret a legjobban, a párharc harmadik találkozóján ismét újabb játékosokra nem számíthatott Kevin Constantine. Magosi Bálint és Stipsicz Bence pénteken megsérült, több hétre kidőltek, rajtuk kívül Erdély Csanád, valamint Németh Kristóf betegség miatt esett ki, valamint Szabó Dániel és Horváth Milán továbbra sem volt még bevethető állapotban. Visszatérő is akadt, hiszen Ambrus Gergő és Alex Petan visszatérhetett a társakhoz. Ennyi hiányzó után, valamint figyelembe véve a párharc állását (0-2) nem a kék-fehérek voltak az összecsapás favoritjai. 

A mérkőzést nagy lendülettel kezdték a bikák, de az első komoly helyzet a Fehérvár előtt adódott, alig egy perc elteltével Sarauer lőhetett egész jó helyzetből, a próbálkozása éppen csak elkerülte a hosszú felső sarkot. A túloldalon egy eladott korong után Schneider tüzelt mellé, később Mario Huber cselezte át magát a védőkön, de Roy védett. Öt perc elteltével emberelőnybe került az RBS,  a vendégek védelme bár néha beszorult, de állta a sarat. Bátran játszott az AV19, Findlay, majd Hári is ígéretes helyzetbe került, de sajnos nem jártak sikerrel. Nyomott a Salzburg a folytatásban, Roynak több dolga volt, mint Tolvanennek, de 0-0-val vonultak a csapatok az első szünetre. 

A második harmad fehérvári helyzettel startolt el, Terbócs közelről azonban nem járt sikerrel. A másik kapunál büntetett ugyan Nissner közelről betalált, de hosszas videózás után les miatt nem adták meg a gólt. Baltramot találta el a korong, a játékos vérző arccal hagyta el a pályát, jó néhány perc kellett, mire a jeget letakarították a hazaiak. A mini szünetet követően is az osztrákok voltak fölényben, azonban a játékrész közepén egy jó blokk után Findlay ugorhatott ki, de sajnos Tolvanen védte a ziccert. Küzdött a Volán, ha kellett fogcsikorgatva védekeztek a kék-fehérek, de a támadást sem adták fel, sőt a játékrész vége inkább a vendégeké volt, Vértes és Campbell is kapuvasat talált. 

Egyre nőtt a feszültség a pályán, ez a harmadik harmadra sem változott. Bár a Salzburg gyorsan emberelőnybe került, fél perc után már négy a négy ellen folytatták a felek. Heinrich majdnem gólt ünnepelhetett, de Roy gyors reflexszel hárított a botossal. Kicsit fáradt a Fehérvár, az RBS néha igazán beszorította a Fejér vármegyeieket, de Fournier két távoli lökete jelezte, a tartalékos Volán is a győzelemért érkezett. Nyolc és fél perccel a mérkőzés vége előtt egy késleltetett kiállítást kihasznált a Fehérvár. A kék-fehérek okosan tartották a pakkot, fárasztották az ellenfelet, Petan pedig Findlay passzából nagy gólt lőtt kapásból, 0-1. Négy perccel később Paul Huber értékesített egy kipattanót, 1-1. 52 másodperccel a vége előtt betaláltak a hazaiak, de kisles miatt érvénytelen lett a gól, így jöhetett a hosszabbítás. 

A ráadás 16. percében eldőlt a győzelem sorsa, emberelőnyben Mario Huber talált be, 2-1.

 

JEGYZŐKÖNYV
Red Bull Salzburg – Hydro Fehérvár AV19
2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után
Salzburg, V.: Fichtner, Hronsky, Jedlicka, Riecken
RBS: Tolvanen – Robertson, Lewington, M. Huber 1, Nissner, Thaler – MacWilliam, Genoway (1), Rffl, Baltram, Schneider – Heinrich, Stajnoch, P. Huber 1, Wukovits, Hochkofler (1) – Stapelfeldt, Schreier, Harnisch, Bourke, Predan. Vezetőedző: Matt Mcilvane.
AV19: Roy – Fournier, Campbell, Vértes, Hári, Kuralt – Csollák, Nilsson, Sarauer, Findlay (1), Terbócs – Vokla, Donaghey, Leclerc, Bartalis, Petan 1 – Ambrus G., Mihály, Rétfalvi, Ambrus Cs. Vezetőedző: Kevin Constantine.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Kapura lövések: 44-34.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 3-0 a Salzburg javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában