Visszatérők és FTC-rangadó

2023.03.10. 14:29

A címvédővel meccsel a PAFC

Érzelmes felkészülési mérkőzés után rangadó vár Hornyák Zsolt együttesére. A mester három - a pályán rég látott - játékossal is számolhat a vasárnapi Ferencváros elleni bajnokin.

Németh Krisztián

Fotó: Tumbász Hédi

Hogy mennyire volt nehéz az elmúlt hét hónap Szolnoki Roland számára? Erről mindent elmond, hogy a Puskás Akadémia csapatkapitánya, aki góllal tért vissza súlyos sérülése, és hosszú rehabilitációja után, elsírta magát a felkészülési mérkőzés után. Szoszó góllal tért vissza, a 3-0-ás PAFC-győzelmet hozó meccs végeredményét állította be.

- Mentálisan, és fizikailag is megerősödtem. Próbálok egyre jobb formába lendülni, hosszú út áll még előttem mire visszanyerem a régi formámat - mondta a 31 éves hátvéd, aki még nyáron szenvedett térdszalagszakadást. Vele együtt Posztobányi Patrik is pályára léphetett végre, a 20 éves védekező középpályás is több mint fél évet hagyott ki sérülés miatt. A harmadik visszatérő Jakub Plsek. A cseh középpályás tavaly tavasszal szenvedett súlyos keresztszalag-sérülést, a Debrecen elleni MOL Magyar Kupa negyeddöntőn csereként 11 percet töltött a pályán, a Bicske ellen is lehetőséget kapott. Százszázalékos állapotban, rendkívül motiváltan várja a Ferencváros elleni összecsapást.

- Készen állok a bevetésre, bármennyi időt kapjak is, ugyanis nekem is hatalmas motivációt jelent ez a rangadó.  A Honvéd ellenivel összehasonlítva teljesen más jellegű meccs lesz ez, egy teljesen más felfogásban játszó rivális ellen. A Fradi elleni idegenbeli meccseken rendszerint jól játszunk, és általában gólt-gólokat is szerzünk, az, hogy velük játszhatunk, szinte mindig átlag feletti teljesítményre sarkall minket. Az biztos, hogy a támadóharmadban jobban kell teljesítenünk, mint eddig. Úgy érzem, mostanában nem vagyunk eléggé veszélyesek, sokszor olyankor is a passz lehetőségét keressük, amikor lőni lehetne. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, most biztosan többször kell lövéssel próbálkoznunk - mondta Plsek.

A visszatérők nagyban hozzájárulhatnak, hogy a Puskás visszanyerje korábbi énjét, kérdés, hogy az FTC-ből mennyit vett ki a leverkuseni Európa-liga meccs. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában