Kézilabda

2023.02.10. 14:02

Pontokért a Viharsarokba

A női kézilabda K&H Liga NBI 14. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA csapata a tabellán 12. helyen tanyázó EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttesével mérkőzik 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Káldor András

Ősszel nagy csatában tartotta otthon a pontokat a DKKA (piros)

Fotó: A klub

A csabai gárda az előző idényben az NB I/B küzdelmeit megnyerte, így nem találkozott a DKKA-val. A 2021-2022-es szezonban Dunaújvárosban a Kohász megrendítő 41-28-as vereséget mért a lila-fehérekre, míg a csabai visszavágó a Covid miatt beszüntetett bajnokság miatt elmaradt. Idén az 1. fordulóban 30-26-ra nyert a DKKA, de eléggé nyögvenyelős meccsen, úgy, hogy az első félidő végén vezetett az Előre egy góllal. Aztán főként az eredményes lerohanásoknak köszönhetően, és nagyobb koncentrációval a maguk javára fordították a mérkőzést Rapatyi Tamás tanítványai. Ezen az összecsapáson Farkas Johanna vitte a prímet, tíz góllal terhelte meg Marina Razum hálóját, és ezzel döntő érdemeket szerzett a győzelemben.      
Intő jel lehet azonban, hogy az Előre NKSE a legutóbbi forduló meglepetését okozta a Siófok KC legyőzésével, ráadásul minderre a Balaton-partján került sor. Más kérdés, hogy hazai pályán korántsem acélos a Papp Bálint vezetőedző által dirigált csapat mérlege, két győzelem mellett négy vereséget szenvedtek. Az igaz, hogy legyőzték a Mosonmagyaróvárt és a Budaörsöt, de közben kikaptak az Érdtől, és az MTK-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában