Virincsik Anasztázia nélkül sem nyert a Gárdony, de megmenekülhet

2023.02.28. 18:36

Pontok nélkül úszták meg

Súlyos vereséggel folytatta szereplését a női kézilabda NB I/B-ben a Gárdony-Pázmánd NKK együttese. Azonban a Pénzügyőr visszalépésével úgy tűnik, megmenekül a csapat a kieséstől.

Ferencz Balázs

Kovács Dorinára (a labdával) építhet a Gárdony-Pázmánd NKK

Forrás: Fehér Gábor

A Kispest elleni vereséget követően Virincsik Anasztázia jelezte a Gárdony-Pázmánd NKK vezetőségének, szerinte egy új edző friss impulzusokat adhatna a kiesés ellen küzdő csapatnak. Az egri, Eszterházy SC elleni szoros vereséggel zárult találkozót követően aztán a felnőtt együttest három és fél éven át irányító Virincsik az öltözőben is közölte: leköszön a felnőtt gárdától.
Virincsik Anasztázia marad azonban a tóparti klubnál, a kicsikkel foglalkozik tovább, az U11-es és U12-es csapatok szakmai munkáját irányítja.
A 16 csapatos tabella 15. helyén álló együtteshez azonban most megoldhatatlan feladatnak tűnt edzőt szerződtetni, így a Gárdony-Pázmánd NKK házon belül keresett szakembert a vezetőedzői posztra. Az NB I/B-s hölgykoszorú irányítását az NB II-es csapatnál dolgozó Bacsi Mihály Zoltán vette át. Edzőváltások idején többnyire megindulnak a csapatok felfelé, azonban a Gárdony két újabb vereséggel maradt nyolcpontos a bajnokságban. Az ezer sebből vérző Algyőtől itthon kapott ki, majd a Komáromi VSE-től szenvedett nagyon súlyos, 34-17-es vereséget a 19. fordulóban. 
Úgyan nem kapott szárnyra a csapat, mégis előzött a tabellán. Az anyagi gondokkal küzdő Pénzügyőr ugyanis visszalépett a bajnokságtól, eredményeit törölték, így a Gárdony-Pázmánd már nincs kieső helyen. S ahogy hallani, a honi kézilabda másodvonalában nem a Pénzügyőr lesz az egyedüli egyesület, mely pénz hiányában nem tudja befejezni a 2022/23-as idényt...

(Virincsik Anasztáziával készült interjúnkat később olvashatják) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában