Hatgólos döntetlen

2023.02.11. 10:38

Nem tudott előzni a Dunaújváros Futsal

A futsal NB II Nyugati csoportjának 20. fordulójában megosztoztak a pontokon a Dunaújváros Futsal és a Nagykanizsa Futsal csapatai. Ezzel immár nyolcadik mérkőzésén maradt veretlen a vendéglátó.

Káldor András

Nagyot küzdött, és egy pontot otthon tartott a Dunaújváros Futsal (piros)

Fotó: A klub

Dunaújváros Futsal - Nagykanizsai Futsal 3-3 (1-2)
Vezette: Kiss Gergő – Vida Sándor – Fábián Balázs
Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Ivacs 1, Csányi, Kovács K., Németh T. 1. Csere: Szedmák, Fekete, Villám 1, Szili, Varga M., Kis, Tóth Á., Paget. Vezetőedző: Tóth Árpád.
Nagykanizsa Futsal: Szőke – Gyurcsányi, Horváth E. 1, Schuller, Millei 1. Csere: Szabó Á., Füzesi, Horváth G., Szakmeiszter 1, Novák.   

Jó formában várta a Nagykanizsa Futsal elleni rangadót a Dunaújváros Futsal csapata. A piros-fehérek hét mérkőzés óta voltak veretlenek, és a tabellán a hetedik helyet foglalták el a találkozó előtt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az előttük két ponttal álló, és már felsőházi helyen lévő riválisuk.

Így úgy futhattak ki a Rácalmási Sportcsarnok parkettjára a házigazdák, hogy egy esetleges győzelemmel megelőzhetik a kanizsai csapatot.
Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, már az 1. percben, az első kapura lövésükből betalált Millei Bálint. 0-1. Aztán szép lassan éledezett a Dunaújváros Futsal, megmozgatták néhányszor Szőke Richárd kapust, majd a 9. percben Villám Balázs a kapu közvetlen közeléből lőtt a hálóba, 1-1. Ezt követően mindkét oldalon akadtak ígéretes próbálkozások, de ezek közül egy csak a 20. percben érett góllá, Millei szerzett labdát, Horváth Elemérnek passzolt, aki a jobb alsó sarokba gurított, 1-2.  

A szünet után nem kellett sokáig várni az újabb egyenlítésre, Csányi Dávid lövésébe Németh Tamás piszkált bele, és a labda a hálóba vágódott, 2-2. A gól után többet kezdeményezett a Kanizsa, ám ezután egyre-másra jöttek az újvárosi kísérletek, és beszorult kapuja elé a vendég együttes. Ez azonban nem hozta meg a várt fordulatot, és a 33. percben egy előrevágott labdát Szakmeiszter János lőtt a hálóba, 2-3. A Dunaújváros Futsal innentől öt emberrel rohamozta Szőke kapuját, és végül a 39. percben siker koronázta erőfeszítéseiket, Ivacs Gábor lábáról a gólvonal mögé került a labda, 3-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában