Szüntelen lejtmenet

2023.02.10. 22:12

Mezőkövesden is kikapott a MOL Fehérvár

Két percig vezetett a Vidi a Mezőkövesd otthonában, a házigazda a hosszabbításban tizenegyessel nyert.

Németh Krisztián

Fotó: Török Attila

Tabella szomszédok találkoztak Matyóföldön az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Ami nagyobb baj, hogy a MOL Fehérvár a tabella alsó harmadában lett a Mezőkövesd sorstársa. A ténnyel sajnos egyre inkább kénytelenek vagyunk megbarátkozni, egyúttal remélve, hogy elindul a Vidi a hullámvölgyből. Ezen a találkozón egyet léptek előre, aztán kettőt hátra.

A Huszti-Toldi páros ismét bele kellett, hogy nyúljon az amúgy sem acélos védelembe: a sérült Larsenre, és Negora nem számíthattak, Serafimov, és Christensen kapott lehetőséget. A hazaiknál Kuttor Attila csak egyetlen helyen változtatott. Miért is ne, hiszen továbbjutottak a kupában, és négy ponttal kezdték az évet.

A kezdés előtt elnémult a stadion: a törökországi földrengés áldozatai emlékeztek a kövesdi stadionban.

A papírforma a hazaiak sikerét ígérte, erre pedig mindjárt az elején komolyan rásegített a Vidi. A Debrecen ellen jól játszó Flores rossz átadására Besirovic csapott le, centerezését Karnicki lőtte kapura, Serafimov mentett a gólvonal előtt. Bekezdett a Mezőkövesd, a Fehérvár később ébredt, a 7. percben Kodro durrantott fölé. Alapjában véve nem hozott újdonságot a találkozó: a Vidi hiába gyakorolt olykor nyomást ellenfelére, korántsem volt olyan veszélyes, mint a Kuttor Attila vezette házigazda.

Aztán olyan történt, ami tétmeccsen tavaly november óta nem, előnybe került a Fehérvár! Dárdai bal oldali beadása egy hazai luft után átkerült a hosszú oldalra, ahonnan Kastrati bikázta a hálóba a labdát.      

Nagyjából egy perc, ennyi ideig volt az előny Fioláknál... A középkezdés után rögtön egyenlített a Mezőkövesd, Schön labdavesztése után Besirovic tekert könyörtelenül a jobb alsó sarokba, 1-1. Mindez a lelkes RBD előtt, akik bár jóval szűkebb „kockába” szorultak, mint Sóstón, egy percre sem adták fel a szurkolást! A hidegzuhany nem törte össze a pályán lévő fehérvári csapatot sem. Jó iramú volt a meccs, a fordulás után egy-egy lesgól is kerekedett, a 64. percben pedig Schön iramodott meg ígéretesen, majd elesett a tizenhatoson belül - nem szólt a síp, se a VAR.

Nagyon komoly lehetőségeket szalasztott el a Vidi negyed órával a rendes játékidő vége előtt, komoly presszió alá helyezte a hazai kaput. Hála Cseri eladott labdájának, Dárdai lőhetett nagyon veszélyesen, de Piscitelli védett, a kipattanót pedig Fiola ollózta fölé, az újabb hazai bizonytalanság után pedig Pokorny lőtt mellé.

De nem Vidi-játékos lett a meccs hőse, hanem egyfelől a kövesdi kapus, mert szenzációsan védett, Dárdai fejesét is kihalászta. Másfelől pedig Drazsics. Pokorny-nak, és Serafimovnak a negatív hős szerep jutott osztályrészül: a 90+2. percben eladta a labdát a saját tizenhatosánál, Vajda lövését pedig Serafimov könyökkel blokkolta. A megítélet büntetőt Drazsics értékesítette, 2-1. Serafimov második sárgával mehetett zuhanyozni.

A Mezőköves előzött, a Vidi a kilencedik helyre szorult, de a forduló végére lejjebb is szorulhat. Nemhogy megállt a lejtmenet, felgyorsult...    

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – MOL Fehérvár 2-1 (1-1)

OTP Bank Liga, 19. forduló. Mezőkövesd, Városi stadion. 500 néző. Vezette: Berke Balázs (Bornemissza, Horváth R.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Lukic, Beriashvili, Filip - Karnitski, Ephestion (D. Babunski 46.), Cseri (Brtan 76.) - Molnár G. (Vajda 84.), Drazic, Besirovic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Serafimov,  Stopira, Heister - Flores, Dárdai, Christensen (Pokorny 69.) - Kastrati, Kodro, Schön. Vezetőedző: Huszti Szabolcs.

Gól: Besirovic (36.), Drazsics (90+3. - 11-esből) ill. Kastrati (34.)

Sárga lap: Karnitski (21.), Kállai (31.), ill. Serafmimov (25.), Stopira (66.),

Piros lap: Serafimov (90+2.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában