Jégkorong

2023.02.01. 19:55

Fordított, és nyert a Brassó

Az Erste Liga hajrájában a házigazda Corona Brasov a harmadik harmadban kerekedett felül a Dunaújvárosi Acélbikák csapatán.

Káldor András

Tamás István (DAB, fehér) próbálja megállítani John Garciát

Fotó: Corona Brasov

Corona Brasov Wolves – Dunaújvárosi Acélbikák 6-5 (2-4, 3-0, 1-1)
Vezette: Mihai, Filip, Andries, André
Corona Brasov Wolves: Toth – Sweeney (1), Clarke, Kóger D. (1), Schaber (2), Van Wormer   2 - O. Williams 1,  Garcia, Kovács M. (1), Gliga 1 (1), Domingue 2 (1)    -   Boriszenko (1), Bors (1), Szabó K., Sills,     Gajdó B. - Gajdó T., R. Vasile, Antal, Buda. Vezetőedző: Dave MacQueen
Dunaújvárosi Acélbikák: Järvinen – Brus (1), Varga A. (2), Ödman-Hadzinikolic 1 (2), Embrich 1 (1), Valtola 2 – Svars, Kmec 1, Szalma, Somogyi B., Dézsi Bence – Vas, Léránt, Ribcsik, Mihalik, Pinczés O. – Erdély B., Tamás, Horváth Á., Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Kapura lövések: 39-25

Eseményekben meglehetősen gazdag első harmadot láthattak a szurkolók, repülőrajtot vett a DAB, tíz percben belül kétszer mattolták Matthew Toth kapust. Csak nehezen, a 14. percre vette fel az üzemi hőmérsékletet a vendéglátó gárda, igaz ekkor Owen Samuel egyre csökkentette a házigazdák hátrányát. Más kérdés, hogy az újvárosiakat ez egyáltalán nem zavarta meg, sőt, előbb Oliver Ödman-Hadzinikolic, majd Olli Pekka Valtola is bevette a sárga-kékek ketrecét, és magabiztos vezetéssel zárták a harmadot, dacára annak, hogy a hajrában Kevin Dominique faragott a Brassó hátrányából.
Az első szünet után nem tétlenkedett a Corona, meglepetésre kapus nélkül kezdtek, és alig egy perc elteltével közelebb férkőztek ellenfelükhöz Michael Van Wormer találatával, 3-4. Ahogy telt az idő egyre jobban fölénybe kerültek, és ez már a lőtt gólok számában is érvényesült, mivel a harmad végére fordítani tudtak, 5-4. A záró húsz perc elején aztán Dusan Kmec ugyan egalizált, de Van Wormer végképp elvarrta a szálakat az 54. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában