U19

2023.02.21. 19:41

Fókuszban a márciusi elitkör

A Spanyolországban edzőtáborozó U19-es labdarúgó válogatott lejátszotta első felkészülési mérkőzését Észtország ellen. A találkozón ezúttal nem született gól, de több Fejér vármegyei labdarúgó is helyet kapott a kezdőben, illetve a tartalékok között.

Káldor András

Az észtek elleni kezdőcsapatban a kép jobb szélén Pécsi Ármin kapus (Puskás Akadémia) , és Kocsis Dominik (AFC Csákvár) csapatkapitány

Forrás: mlsz.hu

Magyarország – Észtország 0-0
Magyarország: Pécsi (Puskás Akadémia) – Lénárt (Szentlőrinc), Yaakobishvili (Girona), Nagy Z. (Vác) - Deákovits (Győri ETO) (Papp Á. (Szeged), Gyuris (FC Ajka) (Nagy-Kolozsvári Iváncsa KSE), Kocsis D. (AFC Csákvár), Dénes (Cesena), Bakti (Budafok) (Kiss N. Tiszakécske) - Kállai (Mezőkövesd) (Jurek (DVTK), Rideg (Újpest FC) (Molnár A. (MTK). Cserék: Földi (Villanovense), Kiss N. (Tiszakécske), Ozzano (Parma), Polyák (Kecskemét), Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Ezúttal nem kapott lehetőséget Babos (Puskás Akadémia), és Dala és Tóth T. V. (mindkettő Mol Fehérvár FC).

Az U19-es labdarúgó válogatott a héten a spanyolországi Oliva Novában edzőtáborozik, ahol két felkészülési mérkőzést vív Észtországgal. A válogatottnak ezek az utolsó mérkőzései a márciusi angliai Eb-elitkör előtt.

A válogatottban több, korábban kevés lehetőséghez jutó játékos is szóhoz jutott. A sérülések, klubkötelezettségek és egyéb okok miatt kissé megváltozott keret azonban így is nagy elánnal vágott neki a mérkőzésnek, bátran játszott, gólhelyzeteket teremtett, betalálnia azonban nem sikerült.
A csapat legközelebb csütörtökön 15 órakor szintén Észtországgal találkozik.

- A tegnapi hosszú utazás után a délutáni edzés nem sikerült kifejezett jóra, azonban a mai mérkőzésen több jó jelenetet is láttam a fiúktól. A legfontosabb célunk továbbra is az ötvédős rendszer finomítása, amelyben előre tudtunk lépni, valamint a támadásépítésben is voltak bíztató jelek. Megnyerhettük volna a mérkőzést, de most nem ez az elsődleges, hanem az, hogy a stabil, állandó játékosok mellé beépítsük azokat, akik felhívták magukra a figyelmet, hogy márciusban egy kompakt, összeszokott csapattal vághassunk neki az elitkörnek. – értékelt Szélesi Zoltán a mérkőzést követően.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában