Férfi röplabda

2023.02.11. 22:08

Elmaradt a fehérvári siker

A férfi röplabda Extraliga felsőházi középszakaszának 3. fordulójában a DEAC szoros mérkőzésen győzte le MÁV Előre SC-Foxconn csapatát.

Káldor András

Ambrus Bence (MÁV Előre SC-Foxconn) juttatja át a labdát a hálón

Fotó: Kricskovics Antal

DEAC – MÁV Előre SC-Foxconn 3-1 (22, -22, 21, 23)
Debrecen, 211 néző.
Vezette: Tillmann Gyula, Halász Tibor.
DEAC: Moret 11, Almora 32, Kiss I. 6, Tóth A. 4, Bagics 8, Veres 11. Csere: Bán (liberó), Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
MÁV Előre SC-Foxconn: Ambrus 2, Eke 5, Szabó V., Pesti 22, Koci 13, Doda 10. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 3, Boa 5, Bibók 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Debreceni ponttal indult a szombat esti bajnoki, 3-3-nál még tartotta magát a Loki. Ellenben 10-5-nél érzékelhető pontelőnnyel kezdhetett a DEAC. A folytatásban is jól gazdálkodtak előnyünkkel, a fehérváriak kettőnél közelebb nem tudtak közelebb férkőzni hozzájuk. A hajrában Gustavo Lazaro zsinórban két ászt ütött, így ötre duzzadt a fórjuk, (20:15), igaz a debreceniek 24-20 után a harmadik szettlabdájukkal tudtak csak élni.
A második etapban 6:4 után egy 5:0-s sorozattal fordítottak Dávid Zoltán tanítványai. Majd a folytatásban lényegében végig vezettek, csak egyszer került előnybe a DEAC, 11:10-nél. Jól játszott ekkor a MÁV Előre, kihasználta vendéglátói hibáit, és nyerte a szettet.

A harmadik szett, ahogy várható volt nagy küzdelmet hozott. Eleinte a hazaiak voltak kedvezőbb pozícióban, a játékrész derekán három pontos előnyt kovácsoltak (15:12). Erre még volt válasza a fehérvári gárdának (16:18), majd a DEAC jött, és egy 4:0-s sorozatot produkált (20:18). A végjáték már nem hozott különösebb csavart, a periódus Redjo Koci pontatlan nyitásával zárult.
A negyedik játszmában mindkét csapat nagyot harcolt a pontokért. 3-2-vel nyitott a DEAC, de Koci pontja után 7-6-nál a kék-fehérek örülhettek. 11-8 után viszont hiába próbálta tartani a lépést a fehérvári együttes a folytatásban, többször sem sikerült egyenlítenie, és ez a DEAC sikerét hozta a végén.
Mestermérleg:

- Mindkét csapat számára nagy jelentőségű mérkőzést vívtunk a Székesfehérvárral, ennek megfelelően mindkét csapat nagy akarattal vetette bele magát a küzdelembe, ami a mérkőzés elejétől a végéig jellemezte a találkozót. A játékunkat jó egyéni megoldások, esetenként bravúros akciók fűszerezték, ez segítette győzelemhez a csapatot. –  értékelt Fodor Antal a DEAC vezetőedzője.

- Hiányzik egy-két egyéni teljesítmény a csapatból. Amíg ez nincs meg, egymást bizonytalanítják el a játékosok és görcsössé válik a játékunk. Próbálunk ezen változtatni, de sajnos eddig nem sok sikerrel. – mondta csalódottan Dávid Zoltán a MÁV Előre SC-Foxconn trénere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában