Labdarúgás

2023.02.25. 17:46

Egy pontszerzés jót tenne a fiatal DFC önbizalmának

A labdarúgó NB III. közép csoportjának huszonharmadik fordulójában ismét idegenbe utazik a Dunaújváros FC együttese. A fiúk vasárnap 14 órakor a jelenleg kieső helyen álló Szolnoki MÁV FC otthonában lépnek pályára.

Gróf András / DH

Fotó: DH-archív / Szabóné Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak a múlt héten sokáig jól tartották magukat a Ferencvárosi TC II. elleni, idegenbeli mérkőzésen, de a hajrában két egyéni hibából kapott góllal elúszott a pontszerzés lehetősége. Szolnokon sem vár könnyű feladat a télen alaposan átalakított DFC gárdájára - írja a duol.hu.

A hazaiak ugyan a tabella utolsó helyén teleltek, de a két, tavasszal lejátszott összecsapáson már négy pontot szereztek az ősszel begyűjtött tíz mellé. Először a Fradi második csapatának otthonában játszottak gól nélküli döntetlent, majd a Bánk-Dalnoki LA vendégeként diadalmaskodtak 1–0-ra. Feltűnő a szolnokiak szervezett védekezése, hiszen az idén még nem kaptak gólt. A két együttes őszi, dunaújvárosi összecsapását 4–1-re a hazaiak nyerték, de ez nem mérvadó, hiszen a DFC akkori kezdőcsapatából már senki sem áll Dobos Barna vezetőedző rendelkezésére. Valószínű, hogy a Tiszaligeti Stadionban is a stabil védekezést követő gyors kontrákra építi játékát a dunaújvárosi alakulat, ami a mérkőzés nagy részében jól működött a Fradi ellen. Nem kétséges, egy esetleges pontszerzés jót tenne a fiatal csapat önbizalmának, hiszen komoly feladatok várnak még rájuk a bajnoki folytatásban.

A további párosítás: Budapest Honvéd-MFA II.–FTC II., Kecskemét II.–Paksi FC II., Majos–MTK Budapest II., Hódmezővásárhely–Monor, FC Dabas SE–PTE-PEAC, Szekszárd–Cegléd, ESMTK–Újpest FC II., Bánk-Dalnoki LA–Iváncsa KSE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában