Foci

2023.02.26. 17:14

Csákvári pontszerzés a Mecsek-alján, emberhátrányban

A Merkantil Bank Liga NB II 25. fordulójában az Aqvital FC Csákvár bravúrral mentett pontot a PMFC otthonában.

Káldor András

Nagyot küzdött az AFC Csákvár (fehér), megérdemelte a pontot

Fotó: Kurdi József

PMFC – Aqvital FC Csákvár 1-1 (1-1)

Pécs, 200 néző

Vezette: Berényi Tamás (Kiss Balázs, Vad Anita)

PMFC: Helesfay – Máyer (Major S., 46.), Rácz L., Szeles, Terbe (Majnovics, 86.) – Krausz, Kesztyűs B. – Szabó M. (Kártik, 67.), Kocsis B. (Orbán, 86.), Gera Z. – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó (Alaxai, 59.), Karacs, Baranyai – Ominger, Mészáros D., Körmendi (Baracskai, 70.) – Tamás N. (Hornyák, 59.), Fejős (Torvund, 59.), Gazdag V. (Magyar Zs., 76.) Vezetőedző: Tóth Balázs

Gól: Tóth-Gábor (43.), ill. Ominger (6.)  

Kiállítva: Torvund (75.)

Gyors vendég helyzetekkel indult a meccs, az 1. percben előbb Mészáros Dávid, majd Fejős Áron lövéseit hárította Helesfay Donát. Nem kellett sokat várni azonban a vezetést jelentő találatra, a 6. percben Ominger Gergő jókor volt, jó helyen, amikor Gazdag Vajk baloldalról beívelt szabadrúgását kapásból, 6 méterről bebelsőzte a jobb alsó sarokba, 0-1. A gól természetesen felpaprikázta a vendéglátókat, nem lehetett azon csodálkozni, hogy a folytatásban többet pattogott a labda a csákvári térfélen és némileg mezőnyfölényben játszottak a piros-feketék. A 27. percben jegyezhettük a Pécs addigi legígéretesebb lehetőségét, Kocsis Bence indítása Szabó Mátét találta üresen, a csatár viszont hiába volt lépéselőnyben Dulló Martinnal szemben a 16-oson belül, elbotlott a saját cseleiben, elesett, de szó nem lehetett büntetőről, melyet a szurkolók számon kértek Berényi Tamás játékvezetőn. Majd a 32. percben növelhette volna előnyét az AFC, Ominger kapu előterébe lőtt labdájába Fejős tette bele fejét, a bal kapufa azonban a hazaiakkal volt, és kifelé pattant róla a játékszer. A hajrában siker koronázta a pécsiek próbálkozásait, a 43. percben eladta a labdát a Csákvár a 16-os előterében, Szabó M. megverte védőjét, jobbról beadott, és az érkező Tóth-Gábor Kristóf 4 méterről Auerbach Martin lábai között továbbított a hálóba, 1-1.

Az 50. perc elején előbb a pécsi kapu előtt alakult ki parázs helyzet, Dulló egy szöglet után vette be kis híján Helesfay kapuját, majd Tóth-Gábor 14 méteres,  megpattanó lövése csattant a keresztlécen. A 75. percben megfogyatkozott a Csákvár, miután Torvund Alexander vette célba Terbe Botond sarkát, ezt nem díjazta a bíró, akinek a kezében azonnal villant a piros lap. A hajrában Auerbach többször bravúrosan hárított, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az AFC negyedik tavaszi döntetlenjét érje el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában