Tovább gyűrűzött az ügy

2023.02.07. 10:10

Bajban Vojvoda, és a válogatott

Nemzetközi játékjogának felfüggesztése miatt Vojvoda Dávid, az Alba Fehérvár csapatkapitánya nem léphet pályára február végén a férfi kosárlabda-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén.

Vojvodára átmenetileg nem számíthatnak a válogatottnál

Fotó: Dömötör Csaba

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) decemberben függesztette fel a 32 éves kosárlabdázó nemzetközi játékjogát a korábbi ügynökével fennálló vitája miatt. Vinkó László, a játékost korábban képviselő menedzser elmaradt ügynöki jutalék miatt nyújtott be keresetet a játékossal szemben, akinek a Basketball Arbitral Tribunal döntőbíróság határozata alapján 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget kellett volna megfizetnie, ezt azonban nem tette meg.

A magyar válogatottnak még van esélye a világbajnoki szereplés kiharcolására, mivel az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegróval szemben, és három továbbjutó lesz. A nemzeti csapat február 23-án Litvániában lép pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadja – Vojvoda nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában