Kezdenek az öttusázók

2023.02.10. 11:31

A szezonnyitó már téttel bír

Február 15-e és 19-e között idén először mérettetik meg magukat az öttusázók. A hagyományos, budapesti Peridot Fedett Pályás Nemzetközi Versenyen számos fehérvári versenyző is elindul.

Ferencz Balázs

Demeter Bence (balra) és Bőhm Csaba is pástra lép a fedettpályás viadalon

Forrás: Mediaworks

Fotó: Árvai Károly

Ma van a nevezési határideje a Peridot Fedett Pályás Nemzetközi Versenynek, hétfőig még változhat a létszám a külföldről érkező pentatlonisták miatt, de már most látszik, népes lesz az idénynyitó mezőnye. 

A hölgyeknél 46-an szerepelnek eddig a rajtlistán, közöttük 26 magyarral. rajtuk kívül brazil, cseh, francia, brit, egyiptomi, svéd és amerikai öttusázók neveztek a viadalra. 
A férfiaknál nagyobb lesz a tolongás, az 56 induló között a 30 magyar mellett brazil, bolgár, cseh, egyiptomi, francia, brit és osztrák sportolók szeretnének minél jobb eredményt elérni.  

A Volán Fehérvár jelezte, ha lesz még feltöltendő hely a mezőnyben, még fiatalabb versenyzőket is csatasorba állítanának. A nőknél Gyarmati Lili, Gyugyi Laura, Král Dóra és Walthier Laura képviselik a Volánt, míg fehérváriként rajthoz áll Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) is.
A férfiaknál Bárány Péter, Csák Milán, Demeter Bence, Sütő Ádám, Tamás József és Tárkányi Zsombor öregbíthetik a Volán Fehérvár hírnevét. Jassó Zalán ugyan szerepelt a nevezési listán, de sérülés miatt visszalépett. 

A Volán Fehérvár sportigazgatója elmondta, a fiatalabb versenyzőknél a tapasztalatszerzés a cél, azonban nem tét nélküli a fedettpályás megmérettetés, mert a felnőtteknél ezzel a viadallal kezdődik az ezévi válogató.

-Szeretnénk, ha  Bárány Péter legalább a legjobb 12 magyar között végezne, ugyanakkor Demeter Bencét és Tamás Józsefet  nyolc közé várjuk. Ugyanis a legjobb nyolc magyar bekerül az ezévi Európa-bajnokságra és világbajnokságra készülő válogatott keretbe. Nagyon sűrű a fiú mezőny, nem lesz egyszerű dolguk a srácoknak, de bízom bennük – fogalmazott Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztályigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában