Gyenge második félidő

2023.01.21. 21:38

Szegeden is állva maradt az Alba kosárcsapata a második húsz percben

Az eddig mindössze háromszor győztes szegediek hatalmas meglepetésre legyőzték az Arconic-Alba Fehérvár együttesét a hétvégi bajnokin.

Horog László

Vojvoda Dávid ezúttal is jól játszott, 24/6 pontot jegyzett Szegeden

Fotó: FMH-Archív / FG

A koronázóvárosiak egyértelmű favoritként léptek pályára Szegeden, ahol jól is kezdtek, húsz perc után 43-37-re vezettek, végül mégis bosszantó vereséget szenvedtek, a hazaiak megérdemelten nyertek, 87-78-ra. A meccs koreográfiája ugyanúgy alakult, ahogy a legutóbbi, ZTE elleni, Gáz utcai találkozó, a második félidőben a rivális állva hagyta a fehérváriakat.

- A lefújás után gratuláltam a szegedieknek a győzelemhez. A meccs előtt azt mondtam, nehéz ütközet vár ránk, mert nem könnyű olyan csapat ellen játszani, amelynek akad olyan játékosa, aki erőlteti az egy-egy elleni játékot. Nekünk nincs ilyen, 175 centiméter magas kosarasunk. Mi a csapatjátékra építünk, van három magyar válogatott hátvédünk, nekünk más kosárlabdát kell játszanunk. Egy hete, a Zalaegerszeg ellen és most, Szegeden sem azt produkciót nyújtottuk a második félidőben, amit elterveztünk. Jól dobott a Szeged, miközben mi mindössze húsz százalékkal tripláztunk, csak nyolc gólpasszunk volt, tíz, eladott labda mellett.  Ki kell elemeznünk és kijavítanunk a hibákat, ha a folytatásban sikeresek akarunk lenni – mondta az Alba trénere, Matthias Zollner.

Simándi Árpád, a déliek szakvezetője érthetően elégedetten szemlélte a pályán látottakat.

- Nagyon büszke vagyok a srácokra! Nagy győzelmet arattunk egy rendkívül jó csapat ellen. Az első félidőben álmosak voltunk, ezzel nem voltam elégedett, nem úgy mentünk ki a pályára, ahogy minden meccsen kellene. A nagyszünet után főleg védekezésben elkezdtük egymásért harcolni, sok gyorsindításos kosarat tudtunk szerezni, amivel meg tudtuk szerezni a roppant értékes győzelmet. Bár voltak hibáink, de végre jól játszottunk, ugyanígy kell dolgoznunk tovább, hogy győzelmeket arathassunk.

Wesley Person egy hete, Körmenden nem szerzett pontot, ezúttal csapata egyik vezére volt, 15/3 pontot jegyzett, fontos szituációkban talált be.

- Lassan kezdtük a meccset, ami egész szezonban jellemző ránk. Akadtak ugyan hibáink a folytatásban is, de gyorsan rendeztük a sorokat. Ahogy fejben összeálltunk, a védekezésünk is jobb lett, csapatként küzdöttünk a második félidőben, nagyon értékes sikert arattunk.

Vojvoda Dávid, a fehérváriak csapatkapitánya ezúttal is jól teljesített, de a hátvéd 24/6 pontja kevés volt a sikerhez.

- Az első félidőben jól játszottunk, jól ment a labda, megtaláltuk az üres helyzeteket, a védekezésünk is többé-kevésbé rendben volt. A harmadik negyedben úszott el a mérkőzés. Tudtuk, hogy a Szeged mire törekszik, de engedtük nekik a gyorsindításos játékot. A védekezésben a visszarendeződésünk nem működött, majd ellenfelünk vérszemet kapott, már nem tudtunk visszajönni a meccsbe, végig futottunk az eredmény után. Megérdemelten nyert a Szeged, mi egymás után a második meccsünket veszítettük el. Össze kell kapnunk magunkat, változtatnunk kell egy-két dolgon. Nincs semmi veszve, de még keményebben kell edzenünk, még fókuszáltabbnak kell lennünk. Azokat a hibákat, amiket ezen a két meccsen elkövettünk, ki kell javítanunk. Fontos meccs vár ránk legközelebb a Körmend ellen. Nehéz lesz a szegedi mérkőzést elfelejteni, de hétfőtől már az Egisre készülünk, ugyanis több hiba nem fér bele, ha ott akarunk lenni a legjobb négyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában