A Zöld-foki-szigetek csatlakozott először a FIFA kezdeményezéséhez

2023.01.05. 16:52

Stopira hazája már el is nevezte nemzeti stadionját Peléről

Elsőként a Zöld-foki-szigetek csatlakozott a FIFA azon kezdeményezéséhez, amellyel Gianni Infantino minden tagországot arra kér, hogy nevezzen el egy stadiont a december 29-én, életének 83. évében elhunyt brazil labdarúgó-legendáról, Peléről.

Németh Krisztián

Az Atlanti-óceánon elterülő Zöld-foki Köztársaság 15 ezer fő befogadására alkalmas nemzeti stadionja immár a Pelé Stadion nevet viseli, amely a főváros, Praia egyik külső kerületében található. 

Az ország miniszterelnöke a közösségi médiában úgy fogalmazott: "tiszteletünket és elismerésünket fejezzük ki annak a személynek, aki mindannyiunkat naggyá tesz. Edson Arantes do Nascimento tömegek ikonjává vált, megmutatta, hogy a sport ereje által a világ is egyesülhet".

Az ország nemzeti válogatottjának alapembere a MOL Fehérvár hátvédje Stopira, aki eddig 52 alkalommal húzhatta fel a címeres mezt.

A csapat legközelebb március 20-án lép pályára hazai pályán, a Szváziföld elleni Afrikai Nemzetek-kupája selejtezőn. Vélhetően a Pelé-stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában