Röplabda

2023.01.20. 16:47

Pontszerzések reményében

A MÁV ELŐRE SC női és férfi röplabda csapatai az alapszakaszban a fővárosban, korábbi két bajnok ellen próbálnak meg pontokat gyűjteni.

Káldor András

Szabó Vilmos (kék) kettőzött erővel készül volt klubja ellen

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A MÁV Előre SC-ST-Solar női együttese némileg átalakult a téli időszakban, három új szerzemény – az amerikai átló Maia Patricia Dvoracek, és a szélső ütő Annie Ertz, valamint a legutóbbi, Szent István Röplabda Akadémia ellen még talonban lévő feladó Natasa Narancsics is segítheti őket a Folyondár utcában a címvédő Vasas Óbuda otthonában.
A MÁV Előre SC-ST Solar az alapszakasz 9. fordulójában próbál majd helyt állni, mindenesetre Nagy Fanni vezetőedző gárdája az őszi, Vasas Óbuda elleni találkozón jól, és szépen játszott, emellett szettet is rabolt. A mostani összecsapás előtt a házigazdák első, a fehérváriak a nyolcadik helyen állnak a tabellán.    

- A csapat már nagyon várja a megmérettetést. Keményen dolgoztunk a héten, hogy a hétvégi meccsen megmutathassuk, mennyit fejlődtünk az előző mérkőzéstől eltelt időszakban. Azóta kicsit megújult a csapatunk, így megint egy izgalmas és fejlődés szempontjából hasznos mérkőzést várunk. – nyilatkozta csapata honlapján Szilágyi Lilianna, a Loki játékosa.

A férfiak pontvadászatának első köre befejeződött az előző hétvégén. A MÁV Előre SC-Foxconn csapata az első négybe szeretne kerülni, hogy a rájátszásban, a felsőházban legyen majd érdekelt. Ehhez a bajnoki címvédő és a jelenleg is éllovas Pénzügyőr SE csapatát le kellene legyőznie hazai pályán. Dávid Zoltán alakulata az ötödik helyen tanyázik a tabellán, de négyes holtversenyben egyaránt huszonegy pontja van a negyedik Kazincbarcikával, a harmadik, Debrecennel, és a második Kaposvárral.

Nem lesz könnyű dolga a kék-fehér legénységnek, mivel a Pénzügyőr SE - a „fináncoknak” is nevezett együttes - egyben a kupavédő is, és erősségüket tapasztalhatták a fehérváriak.

Szóval nem lesz sétagalopp, sőt sorsdöntő lehet számukra ez a találkozó.
- Mindenki tudja, hogy mekkora jelentősége van ennek a fordulónak, mert ha nyerünk, akkor négyben leszünk. Éppen ezért óriási tűz ég bennünk és a két héttel ezelőtti kupameccs is ott motoszkál még a fejekben… Biztos vagyok benne, hogy a Pénzügyőr nem fogja könnyen adni magát, egy jó párharcra számítok. – mondta nem kis izgalommal a rendkívül rutinos Szabó Vilmos, aki éppen a zöld-fehérektől érkezett a klubhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában