Alig három hét múlva rajtol a tavaszi idény

2023.01.09. 10:54

Pályán az AFC Csákvár

A Merkantil Bank Liga NB II-ben húsz forduló után a 8. helyen várja a téli szünet után a folytatást az Aqvital FC Csákvár csapata, amely közel egy hete kezdte el a felkészülést.

Káldor András

Baracskai Roland (fehérben) és csapata már a BFC Siófok elleni meccsre is készül

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Nem egészen egy hónappal ezelőtt, december 11-én játszotta a 2022-es évben utolsó bajnoki mérkőzését az AFC Csákvár együttese a Szombathelyi Haladás ellen, január 3-án, kedden pedig már meg is kezdték a felkészülés a tavaszi szezonra. Két részre osztotta a keret a szakvezetés, a gárda egyik fele orvosi vizsgálaton, illetve tesztelésen vesz részt, a másik része pedig megkezdte a munkát a pályán. A következő nap ez megfordult, és ugyanez volt a menetrend. Az első közös gyakorlásra aztán 5-én, csütörtökön került sor, egy nappal később már két foglalkozást vezényelt Tóth Balázs vezetőedző. Természetesen kihasználták a kellemes időjárás adta lehetőséget, és Csákváron, fűvön edzettek. A pénteki két edzésre még itt került sor, hétfőtől viszont már Felcsúton is gyakorolnak.
- Örömmel mondhatom, mindenki a fedélzeten van. Az őszi keret valamennyi tagja szerelést öltött, azaz szakmai stábunk 21 mezőnyjátékossal és két kapussal dolgozott. A korábbi sérültek közül mindenki felépült, csupán Hornyák Marcell dolgozik külön Radó Dániellel. Túl nagy mozgás nem lesz a keretben. Kiszemeltjeinkkel zajlanak a tárgyalások, remélhetően gyorsan sikerül megegyeznünk velük. – tájékoztatott csapata honlapján Tóth Balázs.
Szinte alig lesz idő a felkészülésre, mivel január utolsó vasárnapján, 29-én már a bajnoki pontokért szállhatnak harcba a kék-sárgák a BFC Siófok otthonában. 

Addig három tesztmérkőzés vár rájuk, január 14-én, szombaton az NB III Keleti csoportjának 14. helyén tanyázó Eger SE ellen lépnek pályára. Négy nappal később ugyancsak az NB III Keleti csoportjából választottak ellenfelet, az éllovas a mezőnyt 13 ponttal vezető, Urbán Flórián által irányított BVSC-vel mérkőznek. A bajnoki főpróbát január 21-én, szombaton az NB I-ben idén remekül szereplő Kecskeméti TE vegyes-csapata ellen vívják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában