Kötelező javítani

2023.01.24. 18:30

Két vereség után a körmendieket fogadja az Alba a következő fordulóban

Két, nem kalkulált vereségbe szaladt bele az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárcsapata. A koronázóvárosi kék-fehérek előbb kikaptak hazai pályán a Zalaegerszegtől, 78-73-ra, a hétvégén pedig Szegeden botlottak, 87-78-ra.

Horog László

A fehérvári irányító, Pongó Marcell szerint nyerniük kell, bizonyítani, hogy sokkal jobbak annál, mint amit eddig mutattak

Fotó: Simon Erika

Mindkét meccsben közös volt, hogy félidőben még vezetett, dominált az Alba, azonban a harmadik negyedben a riválisok állva hagyták Matthias Zollner együttesét. A ZTE ellen hazai pályán félidőben 48-40-re vezettek Vojvodáék, a Tisza-parti városban 43-37-re, mégis vereség lett a vége. Szombaton újszerű időpontban, a tévés közvetítés miatt 14 órakor fogadják az Egis Körmendet, egyértelműen a győzelem reményében. Két, nem túl jó passzban levő együttes találkozik, a fehérváriak a két vereség nyomán a korábban, hónapokon át birtokolt harmadik helyről a negyedikre csúsztak vissza, 11 győzelem mellett 6 vereséget számlálnak, a nyugatiak még inkább elmaradnak a várakozástól, még éppen rájátszást érő pozícióban, a nyolcadikon tanyáznak, 8 sikerrel és 9 kudarccal. Múlt pénteken 81-72-re kaptak ki Kecskeméten, előzőleg hazai pályán nyertek, a Szegedet gyűrték le 93-85-re, január első hétvégéjén pedig Egerszegen vesztettek simán, 109-77-re.

Az utóbbi napokban erősítettek, a fehérvári szurkolók korábbi nagy kedvence visszatért Vas megyébe. A kanadai pontgyáros, a 2019-2020-as szezonban Körmenden pattogtató – Matthias Zollner edzette akkoriban a gárdát - Justin Edwards újra aláírt a piros-feketékhez. A 30 éves  hátvéd a tavalyi idényben az ABA Ligában szereplő, montenegrói SC Derby csapatában szerepelt, meccsenként közel 9 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. Edwards hat éve, a 2016-17-es idényben pattogtatott Fehérváron, meccsek sorát döntötte el, komoly szerepe volt a bajnoki és kupagyőzelemben, a vezetők marasztalták, ám a kosaras az olasz élvonalba – a jelenben a második vonalban érdekeltek -, a szombathelyi Perl Zoltán korábbi együtteséhez, az Orlandina Baskethez igazolt.  

- A Körmend ellen más felfogásban kell játszanunk, mint tettük azt a legutóbbi két meccsen, különösen Szegeden. Másfél hete, a Zalaegerszeg ellen, valamint Szegeden sem azt produkciót nyújtottuk a második félidőben, amit elterveztünk. Jól dobott a Szeged, miközben mi mindössze húsz százalékkal tripláztunk, csak nyolc gólpasszunk volt, tíz, eladott labda mellett.  Ki kell elemeznünk és kijavítanunk a hibákat, ha a folytatásban sikeresek akarunk lenni. A Körmend ellen javítanunk kell – közölte az Alba német szakvezetője, Matthias Zollner.

Az irányító, Pongó Marcell szerint a szezon leggyengébb meccsét vívták Szegeden. „Rosszul játszottunk, az idényben a leggyengébben. Az első félidőben több mint tíz ponttal is elléptünk, mégsem éreztem bennünk az átütő erőt, a harmadik negyedben pedig semmi sem működött, ezen időszakban 31 pontot kaptunk. Kevés asszisztunk volt, a felállt védelemmel szemben nem tudtunk betalálni, valamint nem tudtunk reagálni az ellenfél lépéseire. Úgy gondolom, továbbra is van esélyünk a döntőbe kerülésre, erre képesnek tartom a csapatot, de a folytatásban össze kell kapnunk magunkat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában