5-3-ra nyert a Brassó

2023.01.27. 20:08

Ebben több is lehetett volna

A FEHA19 felnőtt együttese a Corona Brasov ellen kezdte meg szezonbeli második erdélyi túráját.

Beke Zsombor

Bár a fehérváriak (fehérben) mindent bevetettek, nem sikerült a pontszerzés

Forrás: Corona Brasov

Corona Brasov – FEHA19 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
Brassó, 1100 néző. V.: Mihai, Rédai, Stefan, André.
Brasov: Toth – Sweeney, Clarke, Kóger D. 2, Schaber, Van Wormer 1 (1) – Williams 1, Garcia, Valchar (1), Gliga, Domingue (1) – Bors, Borisenko (1), Szabó K., Silss 1 (1), Gajdó B., – Gajdó T., Antal, Buda, Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen.
FEHA19: Tóth B. – Kóger B., Mingazov, Mokshantsev (1), Cizas (1), Ambrus Cs. 1 –Dolinar, Rachinskiy 1, Keceli-Mészáros (1), Fekete, Zohovs – Reiter, Nagy, Mayer 1, Farkas, Németh – Bajkó, Györffy, Dobs, Alapi, Dézsi. Vezetőedző: Anatoli Bodanov.
Kiállítások: 47, ill., 37 perc.
Kapura lövések: 31-23.
Január elején Brassóban 6-0-ra nyertek a sárga-kékek, így volt mit javítaniuk a fehérvári fiataloknak. Bátran kezdett a FEHA19, és ugyan egy emberelőnyt hagytak elúszni a vendégek, három perc elteltével öt az öt ellen megszerezték a vezetést, Ambrus Csongor fordult le szépen a védőjéről, 0-1. Tóth Balázs védések és kihagyott Fejér megyei fórok után egyenlített a Brassó, Szabó Pál Krisztián középre adása Nagy Ákos korcsolyájáról ment be, 1-1

A második harmadban hat perc után túl sokan voltak a jégen a vendégek, az emberelőnyben pedig Kóger Dániel lőtt kapásból gólt, 2-1. Bár alapvetően a Brassó játszott fölényben, a fehérváriak sem adták fel a támadásokat, mindkét kapus szépen állta a sarat. Három perccel a játékrész vége előtt Kóger szerzett korongot, majd egy gyors mozdulattal lőtt a jobb felsőbe, 3-1. A végén elszabadultak a játékosok és az indulatok, kettős előnyben pedig Rachinskiy bombája akadt be, 3-2

A harmadik harmadban mindkét fél hagyott ki emberelőnyöket, majd, egy fehérvári kontrát követően a harmad közepén Mingazov bombázott a kapuba, 3-3. Sajnos az utolsó percek nem sikerültek jól a FEHA19-nek, Van Wormer emberelőnyből, majd Williams egyéni akcióból talált be, 5-3. A folytatásban sem adta fel a Fehérvár, de már nem sikerült közelebb zárkózni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában