Bajnokot vert a Loki!

2023.01.22. 07:28

A legjobb négy közé verekedte magát a MÁV Előre

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 14. fordulójában a MÁV Előre SC-Foxconn csapata a végletekig kiélezett, gyilkos csatában óriási meglepetésre legyőzte a címvédő és kupagyőztes Pénzügyőr SE gárdáját idegenben.

Káldor András

Leonardo Doda 18 pontot szerzett, és döntő érdemei vannak a fehérvári sikerben

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Pénzügyőr SE – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (-20, 23, 13, -26, -14)
Kőér utca, 90 néző
Vezette: Tillmann Gyula, Mezőffy Zsol

Pénzügyőr SE: Magyar B. 4, Kovács Z. 23, Nascimento 1, Kiss D. 13, Dávid 13, Rása 10. Csere: Feliciano (liberó), Majoros, Tordai, Tomanóczy 8. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MÁV Előre SC-Foxconn: Eke 4, Szabó V. 6, Pesti 21, Koci 23, Kholmann 4, Doda 18. Csere: Takács M. (liberó), Deliu, Ambrus 1, Boa 3, Bibók. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Két héttel ezelőtt a Pénzügyőr SE kettős győzelme után búcsúztatta a fehérváriakat a Magyar Kupában, úgyhogy a téli erősítéseket követően még alakulgató kék-fehéreknek jó okuk volt arra, hogy revánsot vegyenek vendéglátóikon. Más kérdés, hogy a jelenleg regnáló bajnok, és listavezető otthonában idén még nem kapott ki – egészen eddig! 

Az első szettben már érződött, hogy meglepheti vendéglátóit a Loki, aránylag biztosan is hozták ezt a játékrészt. A folytatásban megrázták magukat a „fináncok”, és 22:22 után be is húzták a részgyőzelmet. Majd a harmadik etapban jelentős előnyt kovácsoltak, és állva hagyták a Dávid-tanítványokat. A negyedik szettet is jobban indította a Pénzügyőr, de ezt követően a maratoni hosszúságú, egy perc híján félórás küzdelem végén a fehérváriak örülhettek, miután 26:26-os állás után már csak ők szereztek pontokat.
A rövidített játszma talán még ennél is kiélezettebbnek bizonyult, mivel már szett- és mérkőzés labdája is lett a zöld-fehéreknek, amelyet Leonardo Doda hárított, ráadásul a következő két pontot is a MÁV szerezte, és ezzel megnyerte a rangadót.
- Megcsinálták, hittek magukban! – mondta egy mondatos értékelésében Dávid Zoltán a Loki mestere.

- Jó kis mérkőzés volt. Talán az elejét sajnálom, hogy nem a mérkőzés tétjének megfelelő hőfokon kezdtük. Ezt ki is használta az ellenfél. Utána kezdtünk bemelegedni, és ezzel tudtuk hozni a következő két játszmát. Volt egy-két rossz döntésünk, amivel tudott élni a másik csapat, mi pedig nem tudtuk megjátszani, amit akartunk. – emelte ki Jókay Zoltán a Pénzügyőr SE trénere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában