Az emberfór most hátránnyal járt

2023.01.06. 21:58

A FAV19 hiába lőtt három gólt, csak egy volt érvényes

Az ICE Hockey League pénteki játéknapján a bajnokság tavalyi döntőjének csapatai találkoztak a Raktár utcában. A Red Bull Salzburg ezúttal is felülmúlta a Hydro Fehérvár AV19 csapatát.

Káldor András

Fotó: Soós Attila

Az ünnepi időszak zsúfolt programját követően kifejezetten jól jött a Volánnak az ötnapos pihenő a legutóbbi Moser Medical Graz’99ers elleni mérkőzés után, bár a házigazdák keretéből sérülés miatt hiányzott Andrew O'Brien, esetében az orvosi stáb több vizsgálatot is elvégez, valamint Magosi Bálint, aki már a csapattal edz, és várhatóan a következő héten visszatér a csapatba.

Már a 2. percben látszott, hogy „nem maradt” a buszon a Salzburg, egyből letámadtak és bevezetőként Dennis Robertson lövése tornásztatta meg Oliver Royt. Majd Peter Schneider a kapuvasat találata telibe, bár Roy rajta volt a korongon. Mindenesetre heves iramot diktált a Red Bull együttese, és nagy erőket kellett mozgósítani a fehérváriak hátsó alakzatának. A 8. percben Tim Campbell közelről lőtte lényegében az üres kapura Hári János passzát, de Atte Tolvenen visszatért a gólvonal felé igyekvő pakkhoz, és kiütötte. Ezt követően Gleason Fournier egymás után kétszer került a büntetőpadra, a hátrányokat, ha nehezen is, de kihúzta a hazai csapat. Aztán némi kényszerszünet borzolta a drukkerek idegeit, Tolvanen szerelését, mamutját kellett hosszú percekig igazítani a harmad hajrájában. Ez arra jó volt, hogy némiképp kizökkentse a Volánt, és Ali Wukovits helyzeténél csak Roy bravúrja mentette meg a góltól őket. A 19. percben már ő sem segíthetett, mert Hári eladott korongja után Mario Huber emberhátrányból talált be, 0-1. Úgy tűnt, hogy Guillaume Leclerc kisvártatva egyenlít, de Bartalis István lapos lövésébe beletette bele a botját, és a kapuban kötött ki a korong, ám a kapus akadályoztatása miatt hosszas videózás után annulálta a gólt Ladislav Smetana vezetőbíró. Mindent összevetve ez a játékrész a vendégeké volt, nemcsak a vezető gól miatt, hanem sokkal többször veszélyezettek, ugyanis 7-19 volt a kapura lövési arány a javukra ebben a húsz percben.   

Az első szünet után sokkal agresszívabban kezdett játszani a FAV19, dacára ennek nem volt igazi átütőerő az akcióikban, bár Horváth Milán fordulásból leadott lökete kellemetlen pillanatot okozott Tolvanennek. A folytatásban több gólszerzési lehetőséget szalasztott el a Volán, a 32. percben viszont megtört a jég, Bartalis lövését újabb huzavona után adták meg a bírók, mert Tolvanen elrúgta magától a kaput, 1-1. A harmad végén még Wukovits mehetett volna a mennybe, de Roy újfent jól zárta a szöget. Gyorsan jött a válasz Brett Findlay egyedül tört kapura, a kipattanót Alex Petan lőtte rá, de a pakk Tolvanen zsákmánya lett.         

A harmadik etap elején Erdély Csanád lövése pattant meg egy bekken, és kerülte el nagy helyzetben a kaput. A 48. percben Fournier kék vonalról ellőtt lövése is a a kapuba került, ám ezt megint furmányosan elmozdította Tolvanen, és nem adták meg a sípmesterek a találatot. Négy perccel a lefújás előtt előnybe került a FAV19, de kisértetéjesen hasonló szituációból Peter Schneider szép gólt szerzett, 1-2. A kegyelemdöfést Benjamin Nissner adta meg, aki üreskapus góllal tett pontot a meccs végére, 1-3.  
Jegyzőkönyv:

Hydro Fehérvár AV19 – EC Red Bull Salzburg 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Székesfehérvár, 2613 néző
Vezette: Smetana, Siegel, Durmis, Jedlicka
Hydro Fehérvár AV19: O. Roy – Nilsson, Stipsicz, Kuralt, Hári J., Leclerc – T. Campbell, Fournier, Petan, Findlay, Sarauer – Szabó D., Horváth M., Terbócs (1), Bartalis 1, Erdély Cs. – Ambrus G., Csollák, Mihály Á., Németh K., Vértes. Vezetőedző: Kevin Constantine 

EC Red Bull Salzburg: Tolvanen – Lewington, Robertson, M. Huber 1, Nissner 1 (1), Harnisch – Genoway, MacWilliam, Schneider 1, Wukovits, Meyer – Schreirer, Stapelfeldt, Thaler, Baltram, P. Huber – Steffler, Maier, Wurzer.  Vezetőedző: Matt McIlvane
Kiállítások:6, ill. 10 perc
Kapura lövések: 32-35 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában