Labdarúgás

2022.12.11. 15:04

Rosszul sikerült a szezonzáró a Csákvárnak

A Merkantil Bank Liga 20., a tavaszi idényből előrehozott fordulójában igazi rangadó várt az Aqvital FC Csákvár és az őket egy ponttal megelőző Szombathelyi Haladás gárdáira. A jobban összpontosító vendégek megérdemelten vitték haza a pontokat.

Káldor András

A szombathelyi Csernik Kornél (zöld, 17) lőtt egy gólt, és kiharcolt egy büntetőt

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

A mérkőzés kezdetére kisütött a nap Csákvár fölött, s ez nem is ártott, mert korántsem a legjobb körülmények várták a csapatokat, mert elég komoly csapadékot kapott a pálya talaja, amely így mindennek volt nevezhető, csak ideálisnak nem. Emellett süvített, szinte orkán erejű volt a szél, azok a bátrak, akik kilátogattak a találkozóra azon polemizáltak, hogy miért nem lehetett ezt a meccset tavasszal megrendezni? Erre a kérdésre a választ talán az MLSZ illetékesei tudnák megadni…

Az első lehetőség a házigazdák előtt adódott a 2. percben, Körmendi Kevin indította a jobbösszekötő helyén egyedül kilépő Baracskai Rolandot, a csatár 10 méterről lőtt, a labda a vetődő Verpecz Istvánról szögletre pattant. A találkozó addigi legnagyobb helyzete pedig a Haladás együtteséhez fűződik, a 16. percben némi kommunikációs hiba történt a hazai oldalon, Kocsis Dominik és Torvund Alexander egymást szerelte, a labdával Csilus Tamás nyargalt a bal oldali alapvonalig, középre lőtt, Rácz Barnabás pedig 10 méterről lőtt, Auerbach Martin azonban bravúrral szögletre mentett. Többet kezdeményezett a vendégcsapat, Auerbachnak nem is volt ideje „fázni”, mert sorra dolgozta ki a Haladás a helyzeteket. Majd a 18. percben Csernik Kornél 17 méteres szabadrúgását Auerbach a jobb sarok elől tenyerelte ki. Aztán a 42. percben minden különösebb előzmény nélkül Csernik már bevette a csákvári kaput, határozatlanok voltak előtte a hazai védők, és 15 méterről elcsavart lövése a bal felső sarokban kötött ki, 0-1.

Nem indult jól hazai szempontból a második félidő, és nem csak a metsző szél miatt, ugyanis rögtön a 48. percben büntetőhöz jutottak a látogatók, miután Mészáros Dávid a 16-oson belül elhúzta Csernik lábát. Rácz lövésénél bár érezte a sarkot Auerbach, de védeni nem tudott, 0-2. A 83. percben szépíthetett volna az AFC, Magyar Zsolt 22 méteres szabadrúgását Verpecz bravúrral vágta ki szögletre. 

A Csákvár nem tudta megteremteni a maga számára az esélyt arra, hogy legalább egy pontot bezsebeljen a szervezetten játszó zöld-fehérekkel szemben.

  

Jegyzőkönyv: 

Aqvital FC Csákvár – Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
Csákvár, 200 néző 

Vezette: Csonka Bence (Tóth II Vencel, Vad Anita) 

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló, Alaxai, Karacs, Baranyai (László, 83.) – Kocsis D. (Ominger, 58.), Mészáros D. (Magyar Zs., 58.), Körmendi – Tamás N. (Kártik, 58.), Baracskai, Torvund (Janyickij, 58.). Vezetőedző: Tóth Balázs. 

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak – Derekas, Csilus T. – Doktorics (Horváth R., 87.), Csernik (Nyíri, 92.), Rácz B. (Lencse, 87.) – Molnár R. (Borvető, 46.). Vezetőedző: Michal Hipp.  

Gól: Csernik (42.), Rácz B. (11-esből, 48.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában