Kosárlabda

2022.12.13. 21:09

Nemzetközi erőpróba itthon

Nemzetközi utánpótlás kosárlabda tornának adott otthont az MKOSZ csarnok. A hazai színeket a Dávid Kornél Akadémia képviselte.

Németh Krisztián

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A házigazda mellett a miniállamból érkező CFBB Luxembourg, a bolgár Balkan Botevgrad, a szlovén KK Ajdovscina, a német Bayern München, a román Dinamo Bukarest, a szlovák MBA Prievidza, a cseh BK NH Ostrava, és az osztrák Vienna United U15-ös csapata vett részt.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese az U14-es, és U16-os gárdák legjobbjaiból állt össze, Blahó Barnabás edző vezérletével feszültek neki a nívós ellenfeleknek a fehérváriak - pályájuk során először..

- A célunk, hogy a gyerekek megtapasztalják milyen nemzetközi mezőnyben játszani, jó erőfelmérő ez a számukra - mondta a szakvezető. - A torna előtt kétszer edzettünk együtt, de az akadémián a szisztéma valamennyi csapatnál azonos, így hamar megtalálták a helyüket. Az első mérkőzésen meg voltunk illetődve, az egyébként egy évvel idősebb luxemburgiak ellen de aztán elkezdett összeállni a védekezésünk, és a támadásunk is. Óriási különbség van a hazai, és a nemzetközi mezőny tudása között. A Bayern München például fizikálisan erősebb, mint mi, de a sebességbeli különbségünket el tudtuk tüntetni. Kétségkívül a Bayern a legnagyobb név a tornán. Nagyjából azonos tudású, és minőségű csapatok érkeztek a tornára, a luxemburgiak egy kicsit kilógnak felfelé - ez engem is meglepett.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

A házigazda győzelmet nem tudott szerezni a tornán, a Luxembourg átgyalogolt rajtuk (is), és az Ostravától is kikaptak.  Tegyük gyorsan hozzá, hogy csak hosszabbításban maradtak alul a Dinamo Bukaresttel szemben, és a Bayern Münchennel is felvették a versenyt, szoros negyedek után 73-58-ra nyertek a bajorok.

Egy korábbi Albás kosaras, Bencze Zoltán fia is feltűnt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatában, Bencze Botond igyekszik édesapja nyomdokaiba lépni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában