Az első hazai győzelem

2022.12.16. 20:37

Nehezen gyűrte le az Érdet az Alba

A női kézilabda K&H Liga NB I 7. fordulójában két, az utóbbi hetekben csalódott csapat mérkőzött, ebből az összecsapásból a hajrában jobban összpontosító Alba Fehérvár KC került ki győztesen az Érd ellen.

Káldor András

Boldizsár Bianka rutinja segített a nehéz pillanatokban

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Alba Fehérvár KC – Érd 22-20 (9-10)
Székesfehérvár, 400 néző
Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert
AFKC: Kubina – Zrnic 3 (1), Afentaler 2, Varga E. 1, Kocsis B., Utasi 3, Takó 2. Csere: Tóth Nikolett (Kapus), Szmbatjan 7 (4), Sztosics, Szemes, Tolnai 1, Boldizsár 2, Bojtos 1. Vezetőedző: Józsa Krisztián
Érd: Hadfi - Dávid-Azari 2, Kerekes, Ábrahám 3, Paróczy, Csáki Zs. 1, Fekete B. 8. Csere: Horváth-Csapó, Kántor (Kapusok), Horváth D., Csiszár-Szekeres 1, Gerencsér, Csáki L. 2, Kiss D. Zs., Kopecz 3 (3). Vezetőedző: Horváth Roland
Kiállítások: -, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3
A mérkőzés előtt a FanatX szurkolói csoport köszöntötte az október-november hónap játékosának választott Tamara Szmbatjant, bízva abban, hogy az irányító-átlövő ezúttal is kimagasló teljesítménnyel rukkol ki.
Közel hat perc elteltével 1-4-et mutatott a villanyújság, amely azt jelentette, hogy az igen körülményesen kezdő Alba már idejekorán hátrányba került. Sok volt a mezőnybéli hiba, és a kapura lövések sem értek célba, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy Józsa Krisztián időt kért, és megemelt hangja igencsak betöltötte a Köfém Sportcsarnok légterét. Nem mondhatni, hogy gördülékeny lett volna a folytatás, de Afentaler Sára végre akciógólt szerzett, bár rögtön utána Bruna Zrnic hetest rontott. Fekete Bozsána viszont a túloldalon a hátén vitte csapatát, szinte minden lövése góllal zárult, tíz perc alatt négyszer mattolva Kubina Mollit. Majd szép lassan felébredt Csipkerózsika álmából a házigazda, feljött egy gólra, bár a lövésekkel továbbra is hadilábon álltak a lányok, és az egyenlítés elmaradt. Agresszívan, védekezett az Érd, emellett pedig Hadfi Gréta közel ötven százalékosan védett. A 20. percre négyre növelte előnyét Fekete vezérletével a Pest megyei gárda, és nagyon úgy tűnt, hogy legalább a szünetig kell várni arra, hogy rendezze sorait az Alba, 4-8. Az más kérdés, hogy azért még a pihenő előtt valamelyest összeszedték magukat, és Boldizsár Bianka két találata után feljöttek egyre, de e már többször vétett hibát az Érd is, 7-9.
Aztán nagy nehezen Utasi Linda törte meg a „jeget”, és egyenlített a 32. percben, majd a vezető gól is az ő nevéhez fűződött három perccel később, 12-11. Azt nem mondhatni, hogy a mérkőzés színvonala az eget verdeste volna, a küzdelem dominált, ám ettől függetlenül a 45. percben Fekete egy eladott labda után, ha pillanatokra is, de visszavette csapatának a vezetést, 14-15. A félidő közepére újfent a hibák játszották a főszerepet, és az Alba drukkerei csak reménykedhettek abban, hogy itthon tartják kedvenceik a pontokat. A hajrához érve Takó Viktória két gólja három, illetve négygólos előnyt hozott, így, ha véres verejtékkel is, de megszerezte első hazai győzelmét az AFKC.             
    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában