Kézilabda

2022.12.12. 19:37

Győzelemmel zárta az évet az Alba Regia KSE

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 11. fordulójában az albások a vártnál nehezebben gyűrték le az esélytelenebb Balaton-parti csapatot vasárnap este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Alsóörsi SE–Alba Regia KSE 22-24 (9-10).

Városi Sportcsarnok, 80 néző, vezette: Bátori, Szécsi.

Alba Regia FODOR – KÓNYA B. 4, GIDAY 4, Bárdos 5, Szalczinger, Ferenczi, KANYÓ B. 6 (2). Csere: Lakatos T. (kapus), Kovács G. 4, Rohonyi 1, ifj. Grőber M., Harsányi, Salamon D., Ferencz. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 8. perc: 2-3, 16. p.: 5-6, 25. p.: 8-9, 37. p.: 13-14, 45. p.: 16-16, 55. p.: 20-21.

A Králl Richárd és Sipics Bence nélkül parkettre lépő Alba számára a dobogó volt a tét a hétvégi alsóörsi találkozón, a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított együttes végül ha nem is könnyedén, de teljesítette a feladatot.

A mindkét fél részéről gólszegény első játékrészben az alsóörsiek végig tapadtak Kanyó Bencéékre, a mezőny legjobbjának vezetésével azonban a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A második félidő közepén aztán kis híján megfordította a mérkőzés menetetét a Balaton-parti gárda, ám a több jó egyéni teljesítményt is felmutató albások keze nem remegett meg, és elsősorban a remek védekezésüknek köszönhetően megnyerték a mérkőzést, így Fodor Péterék jó szájízzel mehetnek a téli pihenőre.

– Az egész csapatot dicséret illeti, taktikailag fegyelmezetten, végig koncentrálva játszottunk. Fontos, hogy a harmadik helyről várhatjuk a tavaszi szezon kezdetét – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke az összecsapás után. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában