A legjobbakat díjazták

2022.12.14. 14:30

Évzárót tartott a hazai öttusaszövetség

A 2022-es esztendő legjobbjait köszöntötte a MÖSZ, két újpesti, Gulyás Michelle és Szép Balázs nyert a női és férfi felnőtt kategóriában.

Horog László

Demeter Bence az aranyéremmel. Csapatban léphetett a dobogó tetejére a szeptemberi, Fehérváron rendezett, felnőtt öttusa Európa-bajnokságon

Fotó: Horog László / FMH

A Volán Fehérvár sportolói ezúttal is jelentős küldöttséggel voltak jelen az eseményen Tóth István klubelnök vezetésével, ám a korábbi évekkel ellentétben most nem szólítottak senki az emelvényre, egyetlen kategóriában sem nyert koronázóvárosi pentatlonista.   

A szövetség elnöke, Simicskó István beszédében elmondta, különleges év volt, amit 12 arany-, 19 ezüst-, 13 bronzérem és a számtalan, remek helyezés jelképez. Megköszönték azok munkáját, akik segítették sportolóink álmait beteljesíteni, megvalósítani. „Továbbra is nagyon hálásak vagyunk a szponzoroknak, támogatóknak, hogy az idei évben is velünk tartottak és hozzájárultak szeretett sportágunk színvonalas működéséhez.” – tette hozzá a MÖSZ első embere.

A díjazottak. Felnőtt női kategória: Gulyás Michelle (UTE), felnőtt férfi kategória: Szép Balázs (UTE), junior női kategória: Erdős Rita (Trion SC), junior férfi kategória: Koleszár Mihály (KSI),

utánpótlás női kategória: Bauer Blanka (BHSE), Utánpótlás férfi kategória: Tamás Botond (UTE), utánpótlás reménység női kategória: Mészáros Emma (Trion SC), utánpótlás reménység férfi kategória: Péter Ádám (KSI).

Ezúttal díjat nem kapott, de ott volt az eseményen a Volán olimpikonja, Demeter Bence, aki szeptemberben, a fehérvári kontinensviadalon egyéniben hatalmas hajrával 6. lett, a célban Böhm Csabát megelőzve. Csapatban pedig aranyérmes, Bereczki Richárd és Szép Csaba társaságában.

Demeter november közepén, mexikói nyaralása alatt már megkezdte a felkészülést a 2023-as idényre, hazatérése után részt vett a válogatott edzőtáborában, Tatán, jelenleg hazai pályán, a Börgöndi úton készül a következő szezonra. Első versenye a februári, budapesti, fedett pályás nemzetközi viadal lesz.

- A munka kellős közepén vagyok, egyelőre minden a tervek szerint halad, a sérülések szerencsére most elkerülnek. Az első versenyem február közepén, a budapesti, fedett pályás, nemzetközi bajnokság lesz, ahol szeretnék az élmezőnyben szerepelni. Ha minden jól alakul, zökkenőmentes felkészülés esetén a dobogót sem tartom kizártnak – közölte Demeter Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában