Az ORKA SE minden korosztálya vízbe ugrott az egyesület hagyományos gáláján

2022.12.17. 23:27

Érzelmek tánca a medencében

Közel teltház előtt tartották immár hagyományos, karácsonyi gálájukat az ORKA SE szinkronúszói.

Ferencz Balázs

Forrás: Nagy Norbert

Egységben az erő. Színes tömeget alkottak az ORKA SE szinkronúszói, ahogy korosztályonként változatos dresszükben csoportosultak a Csitáry G. Emil Uszoda strandra néző üvegfala előtt. A lelátó sorait a gála nyitányára teljesen megtöltötte a publikum, szülők, barátok, ismerősök, vagy épp a sportág iránt érdeklődők izgatottan várták a vízbe csobbanó úszókat. Szólóban, duó, trió és csapat formációban is megmutatták a fehérvári szinkronúszók, mire képesek. 

Fotós: NAGY NORBERT


Küllem, látvány, érzelmek, a mozgás művészete. Mindez ötvözve az egység legfőbb alkotójával, az összhanggal. Talán erről szól a szinkronúszás, mely sportág ahogy a világon, úgy itthon is egyre népszerűbb. A koronázóvárosban is szép számmal űzik a lányok, számos korosztályban megmérettetnek az orkások, annak ellenére, hogy a korábbi évek nehézségei, mint például a koronavírus miatti korlátozások komoly akadályokat gördítettek az egyesület elé.

Fotós: NAGY NORBERT


A karácsonyi gálán a legkisebbek hatalmas matracon utaztak a medence közepére, majd a nagyobbak segítségével hintettek közös kűrt a „kék színpadra”. Volt olyan korosztály, mely már a jövő évi versenyszezonra összeállított produkcióját táncolta el a habok között, míg a testvérpárok kifejezetten az ünnepi eseményre megkoreografált, s kivételes összhangban előadott gyakorlattal rukkoltak elő, holott nem is egy korcsoportban tréningeznek és versenyeznek a szezonban. Az Orka egyik triója a katari labdarúgó világbajnokság apropóján terelgette labdáit a vízben; míg a felnőtt duó és csapat idei, aranyéremmel díjazott kűrjiet csodálhatta a közönség. Megelevenedett a medencében a Dzsungel könyve állatserege, s nagy tapsot kapott a klub legeredményesebb, felnőtt válogatott versenyzője, Szakáll Panna, akinek minden mozdulatából áradt az alázat, a tudatosság, a könnyedség, s egyben az alkotó erő.

Fotós: NAGY NORBERT


Ahogy az lenni szokott az Orka évzáró gáláinak végén, az összes sportoló gyertyát gyújtott, s az elsötétített uszodában mint kicsiny, lebegő  lámpások, ringatták a nézőket a karácsonyi várakozás meghitt hangulatába.

Fotós: NAGY NORBERT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában