Hétvégén ismét BL

2022.12.07. 13:18

Bizakodásra okot adó szép sikerek

A DFVE sűrű heteken van túl, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjén túl a bajnokságban is fontos rangadók vártak Mihók Attila lányaira.

Beke Zsombor

A dunaújvárosi védekezés az elmúlt időszakban stabil lábakon áll

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

A nyáron alaposan átalakult a Dunaújváros, hiszen több kulcsember is távozott, fiatalodott Mihók Attila kerete. Az elmúlt hetekben több komoly erőpróba előtt állt a DFVE, az átalakult Bajnokok Ligájab selejtezőjében volt jelenése az együttesnek. A csoportbeosztást látva a Fejér megyeiek titkon reménykedtek benne, hogy a továbbjutás összejöhet, de a várakozásokat sikerült felülmúlni. Négy mérkőzéséből hármat megnyert a Dunaújváros, többek között a tavalyi LEN Kupa döntő „visszavágóján” a görög Ethnikos Piraeust 13-8-ra intézték el Gardáék. Az egyetlen vereség a Róma ellen másnap következett, de ez már nem befolyásolta a továbbjutást. 

– Nem tudtuk a BL-selejtezők előtt, hogy mire számíthatunk – emlékezett vissza lapunknak Mihók Attila. – Úgy gondoltam előzetesen, hogy ez a torna lehet az, amelyek majd helyretesz minket saját magunkkal és az elvárható célokkal kapcsolatban. Tulajdonképpen sikerült hoznunk azt, amiben azért titkon reménykedtünk, hogy tovább tudunk menni a csoportból. Ennél egy kicsit több is lett, mert a tavalyi világkupa-győztes Ethnikoszt stabil, jó teljesítménnyel sikerült legyőznünk. Ez egy kicsit meglepetésként hatott. Utána a Róma ellen az első negyedben jelentős hátrányt szedtünk össze, ami azért picit helyretette a fejeket. Az kiderült, hogy egy olyan csapat, amelyik személyében gyakorlatilag egy komplett olasz válogatott állt ki ellenük, akkor az még nekünk erős volt abban a helyzetben. Sikerült aztán felvennünk a mérkőzés ritmusát és jelentős hátrányból egy egész jó teljesítmény bemutatva sikerült az eredményt kozmetikáznunk. 

A legjobb tizenhat között az A csoportba került a DFVE, az Ekipe Orizzonte (olasz), az Antenore Plebiscito Padova (olasz), és a ZVL 1886 (holland) társaságában. A mérkőzéseket Padovában rendezik majd meg, december 9. és 11. között. A kvartettből az első két helyezett jut majd tovább. 

– Összességében elégedettek voltunk az ott nyújtott játékunkkal, nagy bizalommal várjuk a következő fordulót, ahol top csapatok ellen tudunk játszani. Ezek a mérkőzések biztosan nagy kihívást jelentenek majd, nagyon jó lenne ha helyt tudnánk állni és kard ki kard meccseket tudnánk játszani. A holland csapat legyőzése talán reális lehet, nagy örömet is okozna nekünk, ha a legjobb 16 között csoportharmadikak lennénk, ami az egész mezőnyt tekint a 9-12. hely környékékét jelentené. 

A BL-kaland után a bajnokságban is fontos mérkőzés várt a gárdára, a nyáron a többek között Dunaújvárosból távozó Szilágyi Dorottyával kiegészülő Eger ellen ugrott medencébe a DFVE. A találkozót 11-10-re nyerte Mihók Attila együttese.

– Eger elleni mérkőzés előtt azt mondtam, abban a helyzetben vagyunk a nyári játékosmozgások, bevásárlások miatt, hogy a döntetlen már jó eredmény lehet, hiszen ellenfelünk alaposan megerősödött. Ennek ellenére egy nagyon stabil teljesítménnyel, magabiztos védekezéssel már 11-6-ra is vezettünk a negyedik negyedben. Aztán egy picit megint kijött a rutintalanságunk és egy kicsit visszaengedtük az Egert, de a győzelem nem forgott veszélyben. Ez megint csak nagy öröm volt és nagy lendületet adhat a jövőre nézve.

A bajnokságban ezt követően jött egy BVSC elleni gólszegény győzelem, így a DFVE bizakodva várhatja a Bajnokok Ligája folytatását a hétvégén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában