Véget értek az őszi küzdelmek

2022.11.21. 13:30

Mezőkomárom, Perkáta és Bicske vezet

Harmadszor rendezi az FMLSZ a megyei kispályás bajnokságot, ezúttal három csoportban 12 gárda nevezett.

Horog László

A 2021-22-es kiírást Perkáta nyerte, a négyes döntőben megelőzve Sukoró, Mezőkomárom és Balinka-Mecsér együttesét

Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Az első kiírásra 2020 kora őszén került sor, a pandémia első hulláma után indult útjára a labda azon, Fejér megyei településeken, ahol nagypályás futball nem létezett az utóbbi években. A kezdeményezés egyértelmű célja volt, hogy visszatérjen a foci ezekbe a falvakba, városokba. Az első pontvadászatra a világjárvány második hulláma ellenére 21 együttes nevezett, a második évben 16, ezúttal 13 település indította csapatát, Kincsesbánya ugyan megkezdte a küzdelmeket, de menet közben visszalépett.

-A két évvel ezelőtti 21-hez képest a mostani 12 gárda kevésnek tűnhet, azonban közben akadtak falvak, városok, amelyek a megyei, nagypályás küzdelmek harmadosztályára neveztek, tehát a célunkat elértük, feléledt a futball, bekapcsolódtak a vérkeringésbe. Így például Velence, Baracska, Csákberény is indított csapatot a megyei III-ban – mondja Schneider Béla ötletgazda, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának vezetője.  

Az első, 2020-21-es kiírást az Úrhida nyerte, a másodikat, májusban Perkáta. Előbbiek tavaly, kora ősszel is elindultak, ám útközben visszaléptek, Perkáta viszont jelenleg is vezeti csoportját. Északon Bicske áll az élen 25 ponttal, egy ponttal megelőzve Balinka-Mecsér (24), valamint Óbarok (16) és Gánt (3) gárdáját. A góllövőlistát a bicskei Gecsei Péter vezeti, 10 találattal. A területi alapon elosztott, középső négyesben Perkáta áll az élen 28 ponttal, mögöttük Sukoró (26), Csősz (11), Nadap (4) helyezkedik. Itt a legutóbbi gólkirály, Molnár Krisztián ismét jeleskedik, 12 találattal jelentkezett az őszi, 12 mérkőzés során. Délen a 2021-22-es kiírásban bronzérmes Mezőkomárom 30 pontot gyűjtött, őket Alsószentiván (24), Sáregres (15), Cece (3) követi. A góllövőlistát a mezőkomáromi Fuzik Krisztofer vezeti, 10 találattal.

A küzdelmek március végén folytatódnak, a döntőre a megszokott helyszínen MOL Aréna Sóstó melletti műfüves játéktéren kerül sor, május végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában