Majdnem hibátlan teljesítmény Roy-tól

2022.11.04. 21:54

Elképesztő parádé a kapusoktól, szétlövés Grazban

Az osztrák jégkorong-bajnokság pénteki játéknapján szétlövés döntött a Graz – Hydro Fehérvár AV19 mérkőzésen. Háriék a hosszabbításban egy másodpercen belül kétszer is megcsengették a vasat, végül egy pontot szereztek.

Németh Krisztián

Fotó: Dömötör Cs./archív

Erdély Csanád, a fehérváriak támadója a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, hogy Grazban, és szombaton otthon az Innsbruck ellen kritikus időszakot zárhat le a csapat, tekintettel arra, hogy utóbbi három mérkőzésén a vezetés birtokában bukta el a pontokat. Az AV19-hez hasonlóan a szintén a középmezőnyhöz tartozó Graz otthonában péntek este a meccs legeleje igazán kritikus volt: nekiestek a házigazdák Háriéknak, Roy kapujára egymás után zúdultak a lövések. Az emberhátrányban is ellenálló fehérváriak közül Saraueré volt a legnagyobb ziccer, amikor egy az egy ellen törhetett kapura. A másik oldalon Bovin is megtette ugyanezt, ő a kapusról kipattanó korongot sem tudta bekanalazni. A harmad hajrájában nem volt tökéletes a fehérvári védekezés, O’Brien majdnem gólpasszt adott Wogernek, aki a vasat találta telibe.

A második játékrészben fordult a kocka, a vendégek lettek veszélyesebbek, aminek egy fór adott igazán lendületet. A házigazdát sem kellett félteni, kétszer pedig saját harmadunkban hoztuk kiszolgáltatott helyzetbe a hálóőrünket. A kapusteljesítmények alapján 40 percnyi játék után úgy tűnt holnap reggelig sem fog gól esni a párharcban. A harmadik játékrészben erre még inkább ráerősített Roy, és Engstrand - mindent kivédtek. Teljesítményüket csodálva eljutottunk a hosszabbításig, amelynek végén egy másodpercen belül Newell, és Petan is telibe találta a vasat. A szétlövésben Roy egyetlen egyet hibázott, Engstrand egyet sem. Nem vezettünk, de zsinórban harmadszor szereztünk csak egy pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában