Nyert a válogatott

2022.11.20. 22:11

Dzsudzsák búcsúzott, Dárdai Palkó debütált

A válogatottsági rekorder, a 109. mérkőzésén pályára lépő Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén csapott össze a magyar és a görög labdarúgó-válogatott.

Ferencz Balázs

Forrás: Török Attila/MW


Forrás: Árvai Károly/MW

Dzsudzsák könnyezett. A görögök ellen 109. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, s lépett pályára csapatkapitányként a sokak által ajándéknak titulált búcsúmeccsen. Az immár egyeduralkodó válogatottsági rekorder azonban nem elérzékenyülve ünnepelni, hanem harcolni akart a magyar színekért, így társaihoz hasonlóan nagy lendülettel szállt szembe a 2004-es Európa-bajnokkal. Nem is akárhogy. A 15. percben egy bedobás utánb Sallai Roland és Styles játszottak össze parádésan, a visszatett labdát a felcsúti Puskás Akadémián nevelkedett Sallai 11 méterről jobb belsővel helyezte a bal sarokba, 1-0. Nagyrészt a görögök birtokolták a labdát, de a magyar kapuig nem jutottak el. Az első félóra végén Dzsudzsák 30 méterről küldött egy rakétát, Paszhalakisz vetődve védett. A görög kapusnak térdelve kellett zárnia a rövidsarkot, mikor Dzsudzsák beadása nyomán Sallai perdített kapura. 

Fotós: Török Attila / Forrás: Török Attila/MW

 

Fordulás után 7 perccel a búcsúzó Dzsudzsákot Ádám Martin váltotta. A DVSC középpályása sírva fogadta a szurkolók üdvözlését. Ezen kívül különösebben semmi nem történt a második félidő nagy részében.  Fontos momentum volt azonban, hogy a 71. percben a Rossi-éra 62. játékosaként debütált a válogatottban a Vidi támadója, Dárdai Pál. Beállása után Ádám Martin került helyzetbe, balos lövésére épp leért a bal alsó elé Paszhalakisz. Tíz perccel a vége előtt Styles rúgta fel Bakaszetaszt, a büntetőt a sértett bevágta, 1-1.  A 92. percben Kalmár beállt, s első labdaérintésével, szabadrúgásból győztes gólt szerzett, 2-1. 

A magyar labdarúgó-válogatott szépen búcsúzott az évtől.

JEGYZŐKÖNYV

Magyarország – Görögország 2-1 (1-0)
Budapest, Puskás Aréna, 50983 néző. V.: D. Chiffi (olasz)
Magyarország: Dibusz (Szappanos, 92.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák (Ádám, 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai (Dárdai P., 71.), Szoboszlai (Kalmár, 92.). Szöv. kapitány: Marco Rossi
Görögország: Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz (Kirjakopulosz, 69.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 87.), Buhalakisz (Csatszigiovanisz, 69.) – Maszurasz (Duvikasz, 87.), Jannidisz (Fountasz, 61.), Mantalosz. Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet
Gól: Sallai (15.), Kalmár (93.) ill. Bakaszetasz (81. - tizenegyesből)
Sárga lap: Botka (64.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában