Lezajlott a helyszíni bejárás

2022.11.22. 17:30

Csütörtökön este különleges, elegáns bunyógálát rendeznek Fehérváron

Zuhognak majd a pofonok, azonban a megszokottól jócskán eltérő rendezvényre kerül sor, öt profi és két amatőr ökölvívó összecsapással a koronázóvárosban.

Horog László

Kiliti Ferenc a bejáráson, a csütörtök esti, bunyós rendezvény helyszínén, a belvárosi hotel főbejáratánál

Fotó: Horog László/FMH

„Itt lesz a ring, itt a pontozók, itt pedig az asztalok” – mondta és mutatta Kiliti Ferenc, a Videoton Box Club vezetője a belvárosi szálloda kupolatermében. Aztán kívül, az épület főbejárata előtt mutatta, hova érkeznek majd a kamionok, a testes járművek a versenyzőket szállítják a helyszínre, nagy csinnadrattával. A Hotel Magyar Király lesz az otthona a csütörtökön este, 19 órakor kezdődő 4. Vass Ökölvívó Gála névre keresztelt eseménynek, amely hazánkban úttörő rendezvénynek számít, a helyszín és az elvárt elegancia miatt. Ugyanis limitált létszámú közönség – 150 fő – előtt zajlanak a meccsek, a férfiak öltönyben és nyakkendőben, a hölgyek pedig koktélruhában követhetik az eseményeket. Az erősebb nem képviselőinek a zakó és ing sem megengedett, a szervező ragaszkodik az előre lefektetett szabályokhoz.

Kiliti Ferenc már a negyedik profi eseményt szervezi az idei esztendőben, áprilisban az MKOSZ-teremben bonyolította az elsőt, júliusban, az Alba Regia Sportcsarnokban a másodikat, szeptember végén, Hódmezővásárhelyen a harmadikat, ezúttal következik a negyedik, évzáró rendezvény.

- Mindegyik telt házat vonzott, kivéve a nyári, Gáz utcai rendezvényt. Ott is voltak nézők, de a vártnál kevesebben. Nagy tanulság volt nekem, hiszen júliusban, a forróságban az emberek inkább nyaralni, a vízpartra mennek, nem bunyómeccseket nézni. Az áprilisi, első gála sikerén felbuzdulva szerveztem a következőt, valamint azért, hogy a csapatomhoz tartozó ökölvívók újabb lehetőséghez jussanak. Azóta körültekintőbb vagyok, a kora őszi, hódmezővásárhelyi rendezvény tökéletes volt, remélem, az lesz a november 24-én este következő is. Szeretnénk más köntösbe öltöztetni a sportágat, más közönséget célzunk meg, mint ami korábban megszokott volt a hasonló eseményeken. A dresszkódot az elegancia határozza meg, exkluzív eseményt szeretnénk az év végén.

A kaput 18 órakor nyitják, az első meccset egy órával később vívják.  Hét összecsapásra kerül sor, először két, amatőr találkozóra, háromszor két percben, majd öt, profi ütközet jön, mindegyik négy menetben. „Nem akartunk sok meccset, hanem hangulatos évzárót. Szintet szeretnénk lépni.”

Az amatőr, bemutató összecsapásokat a Videoton Boksz Club két fiatalja, Pajor Patrik és Péntek Martin vívja, győri ellenfelekkel, aztán következik a Kiliti istállójához tartozó két, Hódmezővásárhelyen élő ukrán sportoló, Maksym Pylypets és Philip Akilov, valamint Kovács Pál és Balogh Márk találkozója. Utóbbi négy sportoló ellenfelei között akad cseh, lengyel és bosnyák ökölvívó. A címmeccset a tervek szerint 20.30-kor, a korábbiakhoz hasonlóan ismét Berki Ferenc Junior vívja egy cseh sportolóval, aki Pitbull becenévre hallgat.    

- Az exkluzív, fehérvári gála ötlete két hónapja jött, munkatársammal, Perutek Jánossal ellátogattunk Bécsbe, az egyik elegáns, helyi hotelben tartott profi rendezvényre. Megfogott a miliő, az igényesség, a profi lebonyolítás. Továbbgondoltam a dolgot, lehet, az elkövetkező hónapokban, években a sportcsarnokokból elmozdulunk várak, kastélyok irányába. Úgy gondolom, a megszokottól eltérő környezetben érdemes lenne megpróbálni a hasonló rendezvényeket. Ez most remek vizsga lesz, a fehérvári belvárosban található helyszín szerintem jó választás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában