Kezdődik a világbajnokság

2022.10.26. 18:30

Már Angliában a tornászok kerete

A magyar tornász válogatott három dunaújvárosi versenyzővel együtt szerdán elutazott az angliai világbajnokság helyszínére

Beke Zsombor

Kovács Zsófia legutóbb az országos bajnokságon gerendán indult

Forrás: Dömötör Csaba / MW

Október 29. és november 6. között rendezik meg a tornászok világbajnokságát Liverpoolban. A magyar keret, mind a női, mind a férfi vonalon szerda kora reggel útnak indult repülővel, hogy mire pénteken pódiumedzést tartanak, mindenki kipihenve és felkészülten vágjon neki a küzdelmeknek. A női keretben három dunaújvárosi tornász is helyet kapott, Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Makovits Mirtill utazhatott Angliába.

Ami a formát illeti, Mayer és Makovits elindultak az október eleji szombathelyi világkupán, Kovács akkor nem állt rajthoz, mivel a párizsi világkupaverseny előtt kisebb sérülést szenvedett és edzőjével, valamint a szövetséggel konzultálva a visszalépés mellett döntött a világbajnokságot szem előtt tartva. Távollétében klubtársai szépen szerepeltek, Makovits Mirtill gerendán döntős volt, a fináléban a nyolcadik helyen végzett. Mayer még ennél is jobb teljesítményt nyújtott, ugrásban bronzérmet szerzett. Később az országos bajnokságon Kovács is ott volt, igaz csak gerendán indult, ahol Mayerrel holtversenyben elsők lettek. Utóbbi ugrásban sem talált legyőzőre a hazai mezőnyben. 

Ami a világbajnokságot illeti, a nagy létszám miatt a hölgyeknél két részletben zajlik a kvalifikáció, az első selejtezőnapon (október 29.) az első kettő csoport, míg október 30-án a többiek mutatják be a gyakorlataikat. Ekkor lépnek a szerekhez a magyarok is, várhatóan 11:00-12:20 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában