Foci

2022.10.30. 15:17

Kibrusztolt győzelem az utolsó pillanatban

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában az Aqvital FC Csákvár jól kicentizte a Credobus Mosonmagyaróvár elleni találkozót, mivel a lefújás előtti másodpercben szerzett góllal kerekedett felül ellenfelén.

Káldor András

Útban Fejős Áron (sárga) labdája az óvári kapuba

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Aqvital FC Csákvár - Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (0-0)

Csákvár, 200 néző

Vezette: Horváth Tibor (Szécsényi István, Kulman Tamás)

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Karacs, Vaskó, László N. –  Gazdag V. (Kocsis D., 65.), Mészáros D. (Magyar Zs., 76.), Körmendi (Kártik, 65.) – Torvund, Baracskai (Hornyák, 54.), Fejős (Janyickij, 76.). Vezetőedző: Tóth Balázs

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Czingráber, Deák, Horváth K. – Gáncs (Buglyó, 72.), Végh, Tóth L. (Sajbán M., 66.) – Illés (Boros, 66.), Jasarevic (Nagy Z., 90.), Szalka. Vezetőedző: Horváth Csaba

Gól: Fejős (50.), Hornyák (92.) ill. Gáncs (49.)

Az első ígéretes lehetősége a Mosonmagyaróvárnak volt a 12. percben, Tóth László akarta tesztelni Auerbach Martint, 20 méteres, veszélyes lövése egy védőn megpattanva került az alapvonalon túlra. A 17. percben Fejős Áron begyújtotta a rakétákat, gyorsabb volt Simita Gergőnél, akin fennakadt a 16-oson belül. Horváth Tibor játékvezető nem tétovázott, rögtön a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Torvund Alexander lényegében a balra vetődő Heinrich Márk kezébe lőtte – a kapusnak még különösebben nagyot nem is kellett nyújtóznia a labdáért. Aztán a 36. percben Illés Dávid kapott egy ajándék labdát, melyet ballal, 16 méterről a bal sarok mellé durrantott.    

Betyárosan rosszul indult a második félidő hazai szempontból, a 49. percben egy mosoni kontra végén Gáncs Botond elé pattant a labda, aki nem sokat habozott, és 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1. Még jóformán a góljának örült a vendég gárda, amikor érkezett a válasz! Az 50. percben a középkezdés után Körmendi Kevin emelt Fejős felé, aki a kapujából a „rokonok” elé igyekvő Heinrich mellett a hálóba emelt, 1-1. Az egyenlítő találat után átvette az irányítást a Csákvár, sorra dolgozták ki a helyzeteket Heinrich kapuja előtt. Már úgy tűnt, hogy iksz lesz a vége, amikor a 92. percben Janyickij Kirillo labdájából Murka Benedek pontosan centerezett, Hornyák Marcell pedig a rövid saroknál becsúszva a hálóba passzírozta a labdát, 2-1. A középkezdésre pedig már nem volt idő!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában