Az év döntetlene!

2022.10.30. 17:02

Hat gól, három piros lap, pontmentés Újpesten

Újabb emlékezetes, elképesztő fordulatokkal tarkított mérkőzést játszott a Puskás Akadémia. A csereként beálló Zahedi a meccs hőse, duplájának köszönhetően 3-3 lett a vége.

Németh Krisztián

Fotó: Árvai Károly / MW

Az FTC elleni mérkőzéshez hasonlóan a PAFC Újpest elleni derbije is komoly izgalmakat hozott, azzal a különbséggel, hogy vasárnap este a Szusza Ferenc stadionban nem csak a futball szép oldala domborodott ki. A Puskás vezető gólja a pozitív kategóriába tartozik, főleg, hogy már a 11. percben előnyhöz jutott Hornyák Zsolt együttese a kiesőzónában álló házigazda ellen. Baluta szögletét Batik okszizta tovább a hosszú oldalra, ahol a teljesen egyedül érkező Puljic közelről jutatta a hálóba a labdát, 0-1. A horvát támadó sorozatban harmadik tétmeccsén szerzett gólt! Nem sokkal később Mezghrani, majd Katona veszélyeztett. A lila-fehérek jóval gyengébbnek tűntek hátul, de Kiss labdavesztése intő jel volt a vendégek számára. A megszerzett labdával Csoboth középről 15 méterről lőtt, Stronati mentett nagyot szögletre. A sarokrúgásnál már nem volt kegyelem: Diaby a kapuba fejelte a labdát, 1-1. Egyelőre ennyit a futball szebbik oldaláról... Kicsivel több mint félórányi játék után megint Csoboth vétette észre magát a tizenhatoson belül, majd Mezghrani kíséretében a földre került. Bogár játékvezető, és a VAR megítélése szerint feldobta magát, második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. Véleményes szituáció volt... A létszámfölényt nem élvezhette sokáig a PAFC, az első félidő hosszabbításában Baluta teljesen egyértelmű szituációban talpalt bele Onovo gyomrába, azonnali piros lap... A fordulás után előbb Nagy, majd Kiss lövése zúdult veszélyesen a hazai kapu felé. Brandon rosszul sikerült szerelése alapozta meg az Újpest vezető gólját. A bekk Antonov cipőjét pöccintette meg a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett a kapu közepébe vágta, 2-1. Hornyák-mester gyorsan reagált a fordításra, behozta a tavasszal az Újpest ellen duplázó Corbut, majd a sokat kritizált Zahedit. Az iráni rászolgált a dicséretre, első labdaérintéséből egy fejessel kiegyenlített, úgy, hogy a Brandon adta a gólpasszt, 2-2!

Akadt piros lap is: Spandler második sárga kártyája után már csak kilenc PAFC játékos maradt a pályán az utolsó 10 percre. Csongvai szabadrúgásgólja után pedig nem csak emberelőnyben voltak a lilák, 3-2.

Zahedi gondoskodott a slusszpoénról, és a pontmentésről,  a 87. percben Mezghrani beadását fejelte parádésan a kapuba, 3-3.
 

Újpest FC – Puskás Akadémia FC 3-2 (0-1)

OTP Bank Liga, 13. forduló. Szusza Ferenc stadion. 2300 néző. Vezette: Bogár (Márkus, Horváth G.)

Újpest Nikolic - Szabó B., Csongvai, Diaby, Antonov - Mack (Kastrati 60.), Onovo - Pauljevic, Katona (Bjelos 70.), Csoboth - Gouré (Tallo 70.). Vezetőedző: Milan Kruscic.

Puskás: Tóth B. - Mezghrani, Stronati, Spandler, Brandon - van Nieff (Corbu 70.), Batik - Baluta - Kiss T. (Gruber 76.), Puljic (Zahedi 76.), Nagy Zs.. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Diaby (24.), Antonov (66.), Csongvai (83.), ill. Puljic (11.), Zahedi (78., 87.)

Sárga lap: Csoboth (25.), ill. Spandler (28.)

Piros lap: Csoboth (33.), ill. Baluta (45+1.), Spandler (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában