Íjászat

2022.10.06. 15:49

Feszülnek az idegek Öskün

Baráth Erzsébet fáradhatatlan szorgalmának, és eredményeinek köszönhetően olyannyira erőre kapott a székesfehérvári Honvéd Szondi György Sportegyesületben az íjászat, hogy a hétvégén versenyt is rendez a klub.

Németh Krisztián

Baráth Erzsébet a történelmi íjászok gyulai világbajnokságán

Forrás: Devecser és Térsége Íjász és Hagyományőrző Egyesület

Öskü ad otthont szombaton a Honvéd Szondi SE első alkalommal kiírt távcéllövő íjász versenyének. A klub hírnevét hazai, és nemzetközi szinten is öregbítő Baráth Erzsébet a közelmúltban bronzérmet nyert Gyulán a történelmi íjászok világbajnokságán, és némi pihenő után hazai pályán feszítheti meg az íj idegét.

A verseny 30, 40, 50, 60, 80, 100, és 120 méteres távokon zajlik, kijelölt céltávokra és célzónákra történik. Minden célra körönként 7-7 vesszővel lőnek a versenyzők, két körben összesen - szép számú - 98 lövést értékelnek. A többi között modern, pusztai, és vadász reflex íjakkal is lőnek majd.

- Versenyen kívül indulok, „háziasszonyként” így tartom illendőnek - tudtuk meg Baráth Erzsébettől. - Mintegy harminc fő indulására számítunk minden korosztályból, jellemzően a Dunántúlról érkeznek az íjászok. Kifejezetten távcéllövő versenyt rendezünk Öskün. A mezőnyben a legnagyobb név a siófoki ifjúsági világbajnok Kóti Dávid, de számos vb-dobogós megméreti magát a versenyen.

Erzsébet egyébként meglőtte az ob kvalfikációs szintet, de tervezetten kihagyta a sárospataki megméretettést. Viszont ezt a hétvégét teljes egészében a versenyezésnek szenteli, Öskü után - immáron hivatalosan a mezőnyben - Alsóőrsön is elindul távcéllövő versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában