Átvészelni az idei telet

2022.10.20. 13:12

Elnökségi ülést tartott az Alba Volán Sportclub

Elnökségi ülést tartott az Alba Volán SC, amelyen több témát tárgyaltak. A Börgöndi úti csarnokot bezárják, decembertől vélhetően február végéig.

Horog László

Tóth István klubelnök reméli, az elkövetkező hónapokat különösebb gond nélkül átvészelik

Fotó: Horog László / FMH

Több dolgot megvitattak az elnökségi ülésen, amelyen az első téma az úszó szakosztály volt. Végül az a döntés született, hogy önálló szakosztályt nem alapítanak, ugyanis a megfelelő jogi keretek egyelőre nem állnak rendelkezésre. A lovas szakosztályt februárban létrehozták, a márciusi közgyűlés elfogadta, kora tavasz óta már új keretek között működnek. Ugyanakkor az nemrég zárult elnökségin döntöttek arról, hogy a Magyar Úszó Szövetséggel szoros együttműködést alakítanak ki, amely gyümölcsöző lehet az öttusázók számára is.

A második téma érzékenyebb volt, az energiakrízis Börgöndi úti hatásairól tárgyaltak. Az anyacég, a közlekedési vállalat helyi szakembereivel előzőleg végigjárták a sportkör által használt létesítményeket. „Rendkívül fájdalmas döntéseket kellett meghoznunk, amely egyaránt érinti a lovardát, a fedett lőteret, a sportcsarnokot és a hozzá tartozó szociális létesítményeket. A csarnokot rövidesen bezárjuk, ahogy az igazi hidegek megérkeznek, az öltözők közül néhányat használunk csak. Az emeleti vívóterem tovább működik, a minimális fűtést biztosítjuk, az irodai dolgozók otthonukban dolgoznak, a napjainkban divatos home office módszerrel, azonban heti két alkalommal visszatérnek a munkahelyükre.” – mondta Tóth István klubelnök.

Az egyesület gondosan tervezett költségvetését az elszabaduló energiaárak teljesen felborították, a klub első embere nem titkolja, hatalmas kérdőjelek vannak. „A pandémia okozta gazdasági problémákat 2020-ban és 2021-ben legyűrtük, ám itt vannak az újabb gondok. Két éve komoly segítséget kaptunk a várostól és a kormányzattól, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a működőképességet most is megőrizzük. Ezt a telet valahogy át kell vészelnünk.”   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában