Hiába a kétgólos előny

2022.10.28. 22:25

Bár végig okosan játszott a FAV19 csak egy pontja lett

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongliga (ICEHL) pénteki 14. játéknapján, a héten 48 óra elteltével másodszor lépett jégre a Hydro Fehérvár AV 19, melyet ezúttal a 31-szeres rekordbajnok Klagenfurt AC fogadott, és győzött le a hosszabításban.

Káldor András

Alex Petan (balra) szerezte a második gólt, sajnos kevés volt az üdvösséghez, fordított a Klagenfurt

Fotó: Fehér Gábor / Archív

Legutóbb februárban találkoztak a felek, akkor kiütéses, 7-0-as fehérvári győzelemmel zárult az összecsapás, ám azzal mindenki tisztában volt, hogy ezúttal sokkal nehezebb dolga lesz Volánnak.

A mérkőzés első öt percében Olivier Roynak volt több dolga, igaz többet is pattogott a korong a fehérváriak harmadában, s nem véletlenül rágógumizott idegesen Kevin Constantine. Aztán szinte varázsütésre a 6.. percben egy kóbor korong került Andrew Sarauer elé, a veterán csatár a kék vonaltól elől lövésre szánta el magát, a pakkot, amely a hálóba hullott nem láthatta a takarásból Sebastian Dahm, 0-1. A folytatásban nagy erőket mozgósított a KAC, zsinórban hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket Nicholas Petersen, majd Luka Gomboc révén. A percben Bartalis István kapott egy nagyot Steven Strongtól, a fehérvári csatának segítség kellett ahhoz, hogy a kispadhoz korcsolyázzon. A kiállítás pedig elmaradt… A következő akcióból mindezt „megbosszulta” a FAV 19, a 17. percben Brett Findlay korcsolyázott el, majd az elalvó védők mellett Alex Petant hozta kihagyhatatlan helyzetbe, 0-2.
A középső harmad Hári János kiállításával indult, bár ezt követően sem játszott alárendelt szerepet a Fehérvár. sőt a karintiaiak próbálkozásai rendre zátonyra futottak Roy ketrece előterében, vagy a kapus kesztyűjében haltak el. Majd a játékrész hajrájában egy ártalmatlannak tűnő lehetőséget érrékesített a kapu torkából a rövid sarokba Lukas Haidum, 1-2.

A záró húsz perc - ahogy arra számítani lehetett - hazai nyomással indult, ettől függetlenül néhányszor kijött a szorításból a Volán, és meleg pillanatokat okozott Dahm kapuja előtt. A sok lehetőségéből aztán a KAC az 51. percben csak kihasznált egyet, egy kapu elé bekanyarított pakkot az ott ólálkodó Matt Fraser két lépésről kotort a gólvonal mögé, 2-2. Ezután mindent megtett a házigazda a győztes gól megszerzéséért, de jöhetett a hosszabbítás.
A ráadás 1. percében egy nagyszerű centerezéssel döntött a Klagenfurt AC, balszélről a rutinos Thomas Koch hajszálpontos átadását Paul Postma lőtte be közelről, 3-2.

Jegyzőkönyv:

Klagenfurt AC - Hydro Fehérvár AV 19 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) h.u.
Klagenfurt, 3463 néző, Vezette: Ofner, Trilar, Bärtnhaler, Miklic
Klagenfurt AC: Dahm – Postma 1, Strong (1), Haudum 1, Koch (2), Fraser 1 – Jensen Aabo, Vallant (1), Lessio, Ticar, Petersen – Maier, Steffler, Obersteiner, Hundertpfund, Ganahl (1) – Tialer, Kraus, Gomboc, van Ee, Hochegger. Vezetőedző: Petri Matkainen
Hydro Fehérvár AV 19: O. Roy – Campbell (1), Fournier, Kuralt (1), Hári J., Sarauer 1 – Szabó D., Stipsicz, Petan 1, Findlay (1), Erdély Cs. – Horváth M., Betker, Terbócs, Bartalis, Newell – Reiter, O’Brien, Mihály Á., Németh K., Ambrus G. Vezetőedző: Kevin Constantine
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Kapura lövések: 33-27

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában