Kiváló csapatépítő tréning

2022.10.17. 10:12

Az edző szerint a győzelem lendületet adhat a folytatáshoz

Hétvégén a szegedieket fogadta az Arconic-Alba kosárcsapata az NB I-es bajnokságban, a kék-fehérek hosszabbításban arattak fontos győzelmet.

Horog László

Forrás: Pexels.com

A koronázóvárosiak az első bajnokin hosszabbításban kaptak ki Pakson, aztán nagyon megverték az oroszlányiakat, a múlt hét közepén pedig a végjátékban hozott higgadt döntéseknek köszönhetően legyűrték az egerszegeieket, idegenben. A hétvégén a Szegedet fogadta az Alba, hosszabbítás lett a vége, ám a nyitófordulóval, az ASE elleni vereséggel ellentétben ezúttal a fehérváriak kerültek ki győztesen a ráadásból, 102-95-ös sikert arattak Vojvoda Dávid, majd a ráadásban Quincy Ford vezérletével.
- A lefújás után gratuláltam a szegedieknek, mert úgy látogattak hozzánk, hogy hiányzott egy fontos játékosuk, lényegében mindenki 45 percig volt pályán náluk. Az egész mérkőzésen nagyon keményen és jól játszottak. Én is szeretném látni a csapatomnál ezt a harcosságot, mentalitást, hiszen ha a top együttesek közé szeretnénk tartozni, végig keményen kell küzdenünk. Ez a meccs nagyon jó csapatépítő volt számunkra, komoly hátrányból visszajöttünk, a végén pedig sikerült nyernünk. Nagyon fontos két pontot szereztünk, ez óriási erőt és lendületet adhat a csapatnak – mondta a Fehérvár szakvezetője, Matthias Zollner.
A vendégek trénere, Simándi Árpád érthetően nem volt elégedett az eredménnyel. „Megnyert mérkőzést adunk ki a kezünkből, de roppant büszke vagyok magunkra, ugyanis nagyjából 39 és fél percig maradéktalanul végrehajtottuk, amit megbeszéltünk. Jól játszottunk, együtt volt a csapat. Fel kell emelnünk a fejünket, tovább kell haladnunk ezen az úton, mert így lehetünk sikeresek. Ezzel a játékkal, és küzdéssel igenis lehet keresnivalónk.
Isaiah Philmore az Arconic-Alba Fehérvár amerikai centere ismét sokat tett a siker érdekében, ezúttal 20/12 ponttal jelentkezett.
- Nem kezdtük a meccset olyan elánnal és intenzitással, mint a Szeged, amely agresszíven kosárlabdázott már a találkozó elejétől. Harcoltak, küzdöttek, nálunk ezt a mentalitást az utolsó néhány percben lehetett látni, melynek köszönhetően végül sikerült az egyenlítés, a hosszabbításban pedig domináltunk. Fontos lenne, hogy a folytatásban minden mérkőzésen, a feldobás pillanatától ilyen lendülettel dolgoznánk.
A látogatók legjobbja a palánk alatt rendkívül eredményes Bognár Kristóf volt, 23/3 ponttal jelentkezett az összecsapáson. „Kettős érzések kavarognak bennem, mert egy fontos láncszemünk kiesett, a centerünk nem tudott edzeni és pályára lépni, ennek ellenére végig partiban voltunk. Ez a mérkőzés a miénk volt, a végén mi buktuk el. Kezdettől agresszív volt az Alba, sajnos a végjátékban nagyon pontatlanok voltunk, amikor megszereztük a labdát nem tudtuk megtartani. Akkor kellett volna higgadtnak lennünk, amikor nyolc-tíz ponttal vezettünk. Az Alba a zárás előtt egyenlített, a hosszabbítást jobb mentális állapotban kezdték, ami megmutatkozott a hosszabbításban, ott a hazaiak már pontosabban játszottak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában