Hibátlan védelem, magabiztos győzelem

2022.10.14. 21:53

A Volán a szezonban először gólt sem kapott az ICEHL-ben

A Hydro Fehérvár AV19 az ICEHL pénteki játéknapján ligaújonc Bemer Pioneers Vorarlberg együtteséhez látogatott.

Beke Zsombor

A Volán (fehérben) végig lendületesen játszott az ellenfél kapuja előtt

Forrás: Bemer Pioneers Vorarlberg

A szerdai CHL-es mérkőzés után másnap már buszra ült a küldöttség, hogy a lehetőségekhez képest a legkipihentebben lépjenek pályára a játékosok péntek este. A két csapat szeptemberben már találkozott egymással Székesfehérváron, akkor a Volán végig uralva az összecsapást nyert 5-2-re.

A mostani találkozón Terbócs előtt adódott az első lehetőség, de Madlener védett, majd a túloldalon Roy-nak kellett figyelnie Birnstill kísérleténél. Négy és fél perc elteltével Bartalis kapu mögül visszatett korongját Vértes lőhette el, de a pakk elakadt a hálóba vezető út felé., majd Betker kishíján eladta a játékszert Roy orra előtt. A harmad közepém emberelőnyben támadhatott a Fehérvár, de néhány távoli lövésen kívül nem forgott veszélyben a hazaiak kapuja. Fölényben játszott Kevin Constantine alakulata, de a vendégek első gólja csak nem akart megszületni, sőt a játékrész utolsó pillanataiban az osztrákok kerültek nagy helyzetbe.

Hatalmas hazai helyzettel indult a középső harmad, de szerencsére Roy védte a ziccert. Nyomott a Vorarlberg az első percekben, majd Erdély helyzete jelezte, a Volán is megérkezett a játékrészbe. Hét perc után Hári került ziccerbe, de a magyar támadó lövése fölé szállt. Az idő előrehaladtával ismét a Fejér megyei csapat előtt adódott több lehetőség, de Newell közelről, majd Hári távolról sem tudta bevenni Madlener kapuját. Öt perccel a vége előtt beszorultak a hazaiak, Bartalis szép cselek után pedig szépen kilőtte a felső sarkot, 0-1. Nem sokkal később ismét az osztrákok kapujában kötött ki a pakk, de az Sarauer fékező korcsolyájáról, így a játékvezetők nem adták meg a találatot.

Az utolsó húsz percet agresszívabban kezdte a Fehérvár, Erdély löketét kellett védenie Madlenernek, majd a hazaiak kapusa elesett a kapu mögött, de ezt a hibát nem sikerült kihasználni. Pár minutummal később már nem hibázott a magyar válogatott csatár, Findlay visszatett korongját vágta a hálóba Erdély, 0-2. Nem állt le a Volán, ismét a második sor villant, 14 perccel a vége előtt Reiter passzát Erdély pofozta közelről a hálóba, 0-3. Kicsit kiegyenlítettebbé vált a játék, de a korong többet volt az AV19-nél, Eriksson lőhetett közelről, de Roy védett. Hét perccel a mérkőzés vége előtt eldőltek a lényegi kérdések, Kuralt bombázott a kapuba egy kipattanót, a szlovén csatár első gólját lőtte ebben az ICEHL-szezonban. A Hydro Fehérvár AV19 végül gólt sem kapva, 4-0-ra nyert, folytatás szombat este Innsbruckban. 

Jegyzőkönyv

Bemer Pioneers Vorarlberg – Hydro Fehérvár AV19

0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Vorarlberg, 1233 néző. V.: Ofner, Schauer, Moidl, Sparer.

Vorarlberg: Madlener – Bull, Birnstill, Jacome, Eriksson, Metzler – Viveiros, Pallestrang, Macierzynski, Zitz, Spannring  – Korecky, Stückler, Sandhu, Maver, Ploner – Reinbacher, Göggel, Gehringer, Lebeda, Erne. Vezetőedző: Marc Habscheid.

AV19: Roy – O’Brian (1), Campbell, Newell, Hári (1), Kuralt 1 – Betker (1), Horváth M., Erdély 2, Findlay, Petan (2) – Stipsicz (1), Szabó D., Vértes, Bartalis 1, Terbócs – Forunier, Reiter, Németh K., Sarauer, Ambrus G. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Kapura lövések: 11-36.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában