Büntetőkkel nyertek

2022.10.26. 12:31

A MÁV Előre győzött a kispályás futballtornán

A Gombócleső utcában tartott ünnepi rendezvényen a házigazdák büntetőkkel diadalmaskodtak a fináléban.

A MÁV Előre csapata büntetőkkel nyerte a saját rendezésű kispályás tornát

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Első alkalommal rendezték a Foxconn MÁV Előre Business Cup névre hallgató eseményt a Főnix FC csarnokában, az eseményre tíz gárda nevezett. Az A-csoport nyitómeccsén a Masterplast 2-0-ra verte a Borg Warner együttesét, a MÁV Előre pedig magabiztosan, 6-0-ra az ST Solar csapatát. A MÁV Előre Öregfiúk 2-0-s vereséget szenvedett  Masterplast ellen, aztán a csoportban szoros eredmények születtek, mindössze a MÁV Előre nyert nagy különbséggel, 7-1-re a Borg Warner ellen. A B-jelű csoportban az Emerson 2-0-ra gyűrte le az Foxconnt, a Hydro pedig 1-0-ra Kyndryl gárdáját. A Bericap 3-1-ra maradt alul az Emersonnal szemben, a Fonconn előbb 1-0-ra kikapott a Hydrótól, a Bericap ellen gólnélküli döntetlennel zártak, a Kyndryl ellen 3-2-es, a Brecappal szemben pedig 3-0-s sikert arattak. A folytatásban egyoldalú küzdelmek zajlottak, a MÁV Előre-Foxconn meccs 9-0-ra, az ST Solar-Emerson derbi pedig 5-0-ra végződött.  

A torna két szervezője, Nagy Lajos (balra) és Szabó György ügyvezető igazgató 
Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap 

Az első elődöntőben a Masterplast 2-1-re kikapott az ST Solartól, a Hydro pedig 2-0-ra a MÁV Előrétől. A bronzmérkőzésen a Hydro 4-0-ra verte a Masterplastot, a finálé azonban nagy küzdelmet hozott, bár helyzetek akadtak bőven, a rendes játékidőben nem született gól. A torna büntetőkkel dőlt el, a MÁV 3-2-re győzött. A díjakat a MÁV Előre SC ügyvezető igazgatója, Szabó György, a kispályás futballszakosztály vezetője, Nagy Lajos, Mészáros Attila alpolgármester, valamint Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója adta át. A korábbi 95-szörös nagypályás, valamint tízszeres kispályás válogatott védő több, általa dedikált mezt is ajándékozott a különdíjasoknak.

A gólkirály Vas Tamás (MÁV Előre) lett, a legjobb kapus Farkas Attila (Hydro), a legjobb játékos pedig Schrancz László (ST Solar) lett.  

- Fontos, hogy a nemzeti ünnepet futballal köszöntöttük. Ahogy az élet minden területe, a sport is komoly problémákkal küzd, de ez a rendezvény is bizonyította, közös aratattal felülkerekedhetünk a nehézségeket – mondta zárszavában Mészáros Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában