Nem csak gyalogoltak

2022.09.07. 11:54

Több szondis is indul az U16-os bajnokságon

Területi bajnokságon jártak a Honvéd Szondi SE gyaloglói. Nem volt kisebb a tét, mint hogy teljesítményükkel indulási jogot szerezzenek a szeptember 9-én rajtoló, győri U16-os országos bajnokságra.

Ferencz Balázs

Őze Tibor és tehetségei a pápai versenyen

Forrás: Honvéd Szondi SE

A Magyar Atlétikai Szövetség Pápára invitálta az U14-es és U16-os korosztályú atlétákat a területi atlétikai bajnokság 3. fordulójában.

– A területi verseny elvileg azt a célt szolgálja, hogy egyrészt versenyzési lehetőséget biztosít a fiataloknak a fejlődésük felmérésére, másrészt ez az U16-os korosztály részére selejtező is az országos bajnokságra. A versenykiírás talán véletlenül, talán szándékosan meglehetősen bonyolult, tág teret enged a szubjektivizmusnak, hogy a szövetség kit enged az országos bajnokságra – adott betekintést Őze Tibor, a Honvéd Szondi SE vezetőedzője.

A Szondi atlétái próbáltak megfelelni a bonyolult számítási rendszernek, s minden bizonnyal a győri ob-n is rajthoz állhatnak közülük többen is. 
A pápai futófesztiválon hat szondis viaskodott, volt, aki a gyalogló száma mellett síkfutásban is versenyzett. Valamennyi fehérvári sportoló egyéni csúcsokkal bizonyította rátermettségét.

U14-es korosztály: A Honvéd Szondi versenyzői mindannyian gyaloglásban indultak az első napon. 
Stethner Liliána területi bajnok lett a 3000 méteres gyaloglásban 21:02.32 perces idővel, ami egyéni csúcsot jelentett a fiatal versenyző számára. Ugyanebben a versenyszámban másodikként ért célba Kormos Anna 22:19.13-as idővel, új egyéni csúccsal.  A fiúk hasonló korosztályában és távján győzött Horváth Martin 22:38.05-ös egyéni rekorddal.

U16-os korosztály: A Szondi két U16-os gyaloglója a verseny mindkét napján egyéni csúcsokat produkáltak, ráadásul több számban is. 
Juhász Eszter először 1500 méteren javított az egyéni csúcsán, amely ezen a távon 5. helyezést ért. Eredménye: 5:17.60 perc. Juhász Eszter aztán vasárnap 800 méteres síkfutásban is rajthoz állt, bátor futással hatodikként ért célba, 2:31.96-os idővel. 
Szónok Dániel az első napon megnyerte az 5000 méteres gyaloglást 30:30.31 perces egyéni csúccsal. Másnap 3000 méteres síkfutásban is rajthoz állt, és az ötödik helyet szerezte meg, szintén egyéni legjobbját teljesítve.

– Azt gondolom, a gyerekek eredménye mindenképpen elismerésre méltó, mivel többségük alig néhány hónapja kezdte el a rendszeres szakosztályi munkát. Jó adottságaikat mutatja, hogy a rövid edzésmúlt ellenére sikerült több számban is utolérni korosztályaik évek óta edző és versenyző társait, ami biztató a jövőt illetően – vélekedett Őze Tibor, a szondisok trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában