Horváth parádézott

2022.09.04. 12:40

Szinte eltüntette a különbséget a Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 a jégkorong Bajnokok Ligája második csoportmérkőzésén a sorozat címvédőjét, a Rögle együttesét fogadta. A mérkőzést a svédek nyerték 2-1-re.

Beke Zsombor

A Fehérvár (kékben) nagyot harcolt a Rögle ellen

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Zürich elleni találkozóhoz képest jóval bátrabban kezdett a Volán, az első perctől felvette a játék sebességét a hazai csapat. A második harmadban pedig sikerült a vezetést is megszerezni, Newell értékesített egy kipattanót. Ezt követően is akadt helyzete a Fehérvárnak, a kapuban pedig remekelt a mindössze 21 éves Horváth Dominik. A fiatal kapus első komolyabb nemzetközi felnőtt mérkőzésére a CHL tavalyi bajnoka jutott, de a portáson egyáltalán nem látszódott megilletődöttség, bravúrt bravúrra halmozott, a közönség többször is a nevét skandálta. Sajnos a harmadik harmadban két kisebb védelmi megingást kihasznált a Rögle, így megfordította az eredményt. 

– Nagyszerű volt egy ilyen jó csapat ellen játszani. Ez segít minket a játékunk szintjének emelésébe, ez pedig azzal jár, hogy fejlődik a hokink – mondta a mérkőzés után a klub honlapjának Kevin Constantine, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője. – A hangulat itt mindig nagyszerű, a szurkolóink ma is hangosak voltak, szeretem ennek a csarnoknak az atmoszféráját és a szurkolók által nyújtott támogatást. A srácok keményen küzdöttek már a legelső cserétől kezdve. A csütörtöki volt a szezon nyitómeccse, és 38 éves pályafutásom alatt megtanultam, hogy nyitómeccsek mindig különösek, furcsák. Először játszol a szezonban a szurkolóid előtt, ráadásul egy BL-mérkőzésen, furcsa atmoszférája van a találkozónak. A Zürich elleni találkozóból nem akartam túl sok következtetést levonni. Amit ma láttam az tetszett, keményen játszottunk, odafigyeltünk az apró részletekre, lövéseket blokkoltunk, amikor kellett, jó volt a kapusteljesítményünk is, szóval sok pozitívumot vihetünk tovább a mai meccsből, annak ellenére is, hogy veszítettünk. 

–Szerintem ott voltunk végig a Rögle ellen, nem éreztem azt, hogy le lennénk maradva – nyilatkozta a találkozó egyik fehérvári hőse, a kapuban parádézó Horváth Dominik. – Igazából, hogy mi hiányzott, azt most hirtelen nem tudom. Örülök, hogy ilyen közel tudtunk maradni egy SHL-es csapathoz, megszorongattuk őket, ezen az úton kell tovább haladnunk. 
A CHL szeptember 8-án folytatódik, akkor a Fehérvárnak a Rögle otthonában lesz jelenése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában