2000 látogatót várnak

2022.09.27. 17:47

Országos fogathajtó döntő szombaton, Sárkeresztúron

Az idei évben a Fejér megyei Sárkeresztúr ad otthont az ország legjobb C kategóriás kettesfogathajtói számára szervezett országos döntőnek. A viadalra mintegy 60 fogatot és 2000 látogatót várnak.

V. Varga József

A megyei bajnokság első hat helyezettje képviseli Fejér megyét az országos döntőn (balról jobbra): id. Semjén Attila, Semjén Attila, Kiss Olga, Hufnágel József, Vadócz Zsolt és Csontos Gyula

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az országszerte megrendezett megyei bajnokságok legjobbjai mérik össze tudásukat október 1-jén Sárkeresztúron, ami garanciát jelent a színvonalas, látványos és izgalmas vetélkedésre. Amint Csuti Pétertől, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának titkárától megtudtuk: a helyszínen javában zajlanak az előkészületek, épülnek a rendezvény sátrak, és a mobil lelátó is helyére kerül.

Az izgalmasnak ígérkező verseny mellett egész nap kézműves és kistermelői kirakodóvásár, gyermekprogramok, büfé és vendéglátó egységek várják a Sárkeresztúrra látogatókat. Az országos döntőnek a Szabadság utcai sportcentrum ad otthont, a látogatók számára a környéken kijelölt füves területeken biztosítanak parkolási lehetőséget, amelyek a Szent István utca, valamint az Arany János utca irányából is megközelíthetők lesznek.

A döntőn kétfordulós akadályhajtás versenyszámot bonyolítanak le, s amennyiben úgy alakul, a mindkét fordulóban hibátlanok között összevetésben dől el az országos bajnoki cím sorsa – tette hozzá Csuti Péter. A résztvevők nagy száma miatt már 8.30 órakor kezdetét veszi a verseny, s várhatóan 17 óra körül dől el, ki lesz az idén Magyarország C kategóriás kettesfogathajtó bajnoka. Az ünnepélyes bajnokavatásra a tervek szerint 18 órakor kerülhet sor.

A mezőnyben szerepel több korábbi bajnok, illetve ígéretes kihívó neve is. Fejér megyét a döntőn a rendező jogán két 3 fős csapat képviselheti: a megyei bajnokság dobogósai, Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), id. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE) és Kiss Olga (Nagylóki LE) alkotják az első csapatot, míg a másodikban Hufnágel József (Szent Ágota LE), Vadócz Zsolt (Szent Ágota LE) és Csontos Gyula (Mezőszilasi LSE) kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában