Felfigyelt tehetségekre

2022.09.23. 07:04

Nagy Lajos szakvezető szerint jól sikerült az Euro Cup fináléja

Az ország másik oldalán, Hajdúszoboszlón rendezte az Országos Minifutball Szövetség a második vonalban szereplő európai klubcsapatok kupadöntőjét. Húsz gárda nevezett a küzdelmekre.

Horog László

Nagy küzdelmeket hozott Hajdúszoboszlón a másodok számú európai kupasorozat fináléja

Fotó: Országos Minifutball Szövetség

A kispályás fociban az Euro Cup ugyanúgy a második számú sorozat, ahogy a nagypályásban az UEFA Európa League, a Bajnokok Ligája mögött. Szeptember elején a hazai együttesek közül a montenegrói Hercegnoviban rendezett BL-döntőn a Todor Pet Bau jutott legtovább, a negyeddöntőben, drámai körülmények között, büntetők után búcsúzott a házigazdákat képviselő SB Sabornog ellen. A rendes játékidő utolsó öt másodpercéig 1-0-ra vezetett a magyar együttes, a montenegróiak szerencsével egyenlítettek, majd a lélektani előnyt kihasználva megnyerték a büntetőpárbajt.

A második számú sorozatot, az EMF Euro Cup döntőjét itthon, Hajdúszoboszlón rendezte a fehérvári központú hazai szövetség, az eseményen három magyar csapat indult, a legjobb nyolc közé jutásért vívott csaták során két gárda búcsúzott. Elsőként a Fáraó Bútor lépett pályára, nagy csatában, 1-0-ra kapott ki az előzőleg csoportelsőként továbbjutó román Energy Friends együttesétől. A Szilasi és Barátai KS Browarek ellen hátrányból fordítva nyert 4-1-re, míg a Fékcentrum 3-0-ra kapott ki a román FC Boromirtól. Szilasi és Barátai számára a következő kör, a negyeddöntő jelentette a végállomást, a rendes játékidő 1-1-es döntetlenje után, drámai büntetőpárbaj után esett ki az előzőleg a fáraókat búcsúztató Energy Friends ellen. A tornát a marosvásárhelyi Nova Vita együttese nyerte.

Nagy Lajos szakvezető több tehetségre felfigyelt az EMF Euro Cup fináléjában
Fotós: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

– Úgy gondolom, jól szervezett tornával jelentkeztünk – mondja Nagy Lajos, a minifutball válogatott szövetségi kapitánya. – Az európai szövetség és a résztvevők pozitív visszajelzései ezt támasztják alá. Akadtak feladatok menet közben, ezeket sikerült orvosolnunk. Húsz együttes nevezett, természetesen nagy öröm lett volna, ha akad magyar együttes, amely éremért küzdhet.

Klubszinten ez volt a legjelentősebb torna, amit a hazai szövetség bonyolított, előzőleg rendeztek Európa-bajnokságot 2016-ban, a fehérvári belvárosban, két évvel később, kora ősszel pedig szintén a koronázóvárosban, a MOL Aréna Sóstón, illetve a mellette található műfüves edzőcentrumban bonyolították Mini4EU Európai Minifutball Fesztivál. A szakvezető azt mondja, ezúttal talált több, hazai tehetséget, akiket a folytatásban vélhetően meghív a nemzeti együttes következő összetartására. A Fáraóban egy, a Szilasi és Barátai együttesében két futballista keltette fel az érdeklődését, akik számíthatnak invitálásra a címeres mezes együttesbe. A válogatott október végén vélhetően pályára lép Budapesten az ukránok ellen.

– A keleti szomszéd együttese bejelentkezett, vélhetően kétszer megmérkőzünk velük. Készülünk a jövő évi világbajnokságra, amelynek az Egyesült Arab Emirátusok a házigazdája. Eredetileg januárban rendezték volna, aztán két hónapja bejelentették, április végén kezdődik az esemény, de ez is változhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában