Jebrai Regan letette állampolgári esküt

2022.09.12. 14:49

Magyar lett az Enthroners védője

Jebrai Regan, a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának védőjátékosa a fehérvári Városházán elmondta a honosítási esküt, így magyar állampolgár lett.

Ferencz Balázs, ÖKK

Jebrai Regan (b) és Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András

Forrás: Simon Erika/ÖKK

Jebrai Regan - akit a csapattársak csak Jenőnek becéznek - 2016-ban érkezett Székesfehérvárra, az akkor még a Divízió 1-ben szereplő Fehérvár Enthroners csapatához. Az azóta eltelt időszakban sikert sikerre halmozott a csapattal, magyar bajnoknak, osztrák bajnoknak és CEFL Cup-győztesnek vallhatja magát. S hamarosan magára öltheti a magyar válogatott mezét is.

Az Európa-bajnokságon debütálhat, október 23-án Bécsben az osztrákok ellen, november 5-én pedig hazai pályán a franciák ellen harcol a magyar válogatott.

Jebrai Regan az évek során megtanult magyarul, jól érzi magát a koronázóvárosban, és a játék mellett a csapat utánpótlásképzéséből is kiveszi a részét.

- Sokat jelent számomra ez a nap. Általában a fociban az ember négy évet játszik a középiskolában, aztán újabb négyet az egyetemen. Én már hat éve itt élek, jó kapcsolatot építettem ki mindenkivel a városban és a csapatban egyaránt - mesélte a játékos a honosítási eskü után.

A polgármester, Cser-Palkovics András szerint Jebrai Regan példát mutathat a fiataloknak.

- Aki itt volt, az hallhatta, hogy milyen gyönyörűen mondta el fejből a honosítási esküt. Ebből is látszik az ő elköteleződése az országhoz és a városhoz egyaránt. A csapatra nagy feladatok várnak a jövőben, így szükség van az olyan emberekre, mint Jebrai - mondta a ceremóniát vezető Cser-Palkovics András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában